İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih Kapalıçarşı’da 2 antikacının birçok tarihi eseri, yabancı alıcılara satmak için arayışa girdiği istihbaratı alarak çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında antikacılara yönelik takip başlatan ekipler 7 kişiyi belirleyerek operasyon düzenledi. Fatih, Bakırköy, Kağıthane, Kadıköy ve Küçükçekmece düzenlenen operasyonlarda kimliği belirlenen 7 şüpheli gözaltına alındı.

[caption id="attachment_4166616" align="alignnone" width="880"] Ele geçirilen eserler. Foto: Sözcü[/caption]

PAHA BİÇİLEMEYEN ESERLER


Adreslerde yapılan aramalarda; 4 bin yıllık Kalkolitik döneme ait ana tanrıça heykeli, Tunç çağlarına ait 4 bin yıllık baltalar, ok ve mızrak uçları, Hitit dönemine ait adak heykelcikleri, Firik ve Urartu dönemlerine ait çengelli iğne, süs iğneleri, Klasik Yunan-Helenistik Roma-Bizans İslami dönem bronz ve gümüş sikkeler, çok nadir bulunan İbranice ve Ermenice el yazmaları, Yunanca taş baskı İncil, karo çini örnekleri, Helenistik ve Roma dönemi dua haçları, aynı döneme ait takı ve yüzük örnekleri, Kilia Adası tipi idolünün benzer örneğinin de bulunduğu çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

[caption id="attachment_4166651" align="alignnone" width="880"] 4 bin yıllık Kalkolitik döneme ait ana tanrıça heykeli. Foto: Sözcü[/caption]

ADNAN OKTAR İZİ!


İncelemeye alınan eserler arasında 4 bin yıllık Kalkolitik döneme ait ana tanrıça heykelinin bir benzerinin ABD’de bir müzayedede 12 buçuk milyon dolara satıldığı belirlendi. Ana tanrıça heykelciğinin Batı Anadolu'da mermerden yapıldığı öğrenilirken, ele geçirilen İbranice el yazmalarının Adnan Oktar operasyonunda ele geçen el yazmalarının benzeri olduğu belirtildi. Emniyette sorguya alınan 7 kişinin sorgusu sürüyor.

[caption id="attachment_4166665" align="alignnone" width="880"] Operasyon kapsamında aralarında antikacıların da bulunduğu 7 şüpheli de gözaltına alındı. Foto: Sözcü[/caption]