Dört kişinin hayatına mal olan kaza, dün gece saat 02.10’da TEM Otoyolu Maslak mevkiinde meydana geldi. iddiaya göre, makas atarak ilerleyen bir otomobil, hafif ticari bir araca çarptı.İçerisinde 14 kişinin bulunduğu ticari araç savrularak, beton direklere çarparken, diğer araç ise bariyere bindirdi.



ANNE VE 2 ÇOCUĞU ÖLDÜ

Kazada 9 yaşındaki Hiranur Özçelik ve Musap Özçelik ile, 2 çocuğun anneleri Seyhan Özçelik yaşamını kaybetti. Hayatını kaybeden diğer çocuğunu ise 8 yaşındaki Yusuf Eray olduğu belirtildi. Kazada yaralanan 10 kişi ise çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan biri çocuk 2 kişinin hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.



ŞÜPHELİLER KAÇIRILDI

Makas atarak ilerleyen ve kazaya sebep olan olan otomobildeki 3 kişinin ise, aracın peşinden gelen başka bir otomobile bindirilerek kaçırıldığı iddia edildi. Olayla ilgili İstanbul Emniyeti’ne bağlı Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü çalışma başlattı.



KAMERALARDAN BELİRLENDİ

Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, kaza yapan aracı Yusuf A.’nın kullandığını belirledi. Dört suç kaydı olan şüphelinin yanındakilerin ise yağma, hırsızlık gibi çok sayıda suçtan kaydı olan Abdulsamet T. ve Merve Ş. olduğu anlaşıldı. Şüphelilerin peşinden gelen aracı ise Abdulsamet T.’nin babasının kullandığı tespit edildi.



Kazaya sebep olan araçtaki 3 kişinin de Abdulsamet T.’nin babası Mehmet T. tarafından bir araca bindirilerek kaçırıldığı belirlendi.



BASKIN DÜZENLENDİ

Polis ekipleri şüphelilerin bulunduğu aracın izini sürdü. Aracın Bahçeşehir’e gittiği belirlendi. Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği ekipleri Ispartakule’deki bir adrese baskın düzenledi. Adreste bir tabanca ele geçirilirken, birde üzerinde kan olan tişört ele geçirildi. Kamera kayıtlarından eşleştirme yapan ekipler tişörtün araç sürücüsüne ait olduğunu belirledi.

Adreste bulunamayan şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.