Yüksek Seçim Kurulu, Ekrem İmamoğlu'na mazbatasını vermek için İstanbul’daki seçim sonuçlarının kesinleşmesini bekliyor ve tek sayım yapılan ilçe Maltepe.

SAYIMIN HIZLANMASINA AKP VE MHP YİNE İTİRAZ ETTİ

Maltepe'deki Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde oy sayım işlemi sürüyor. Bugünkü sayım işlemi saat 09.20'de başladı.

Çok sayıda vatandaşın, Türkan Saylan Kültür Merkezi önündeki bekleyişi sürüyor.


 NORMAL SANDIKLAR BİTTİ! 4 SANDIK KALDI


Maltepe'de toplam 1.089 sandık var. Saat 22:20 itibariyle normal sandıkların sayımı bitti. Saat 23.50... Ve Maltepe'de sayılmayı bekleyen sadece 4 sandık kaldı...

Bu sandıklar geçersiz oyların sayıldığı itirazla hepsinin yeniden sayılmasına karar verilen 40 sandıktan 4'ü... Sayım işlemi öğleden sonra 6 masada devam ediyor.

Son duruma göre CHP adayı Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın yaklaşık 14 bin oy önünde bulunuyor.

FOTO:SÖZCÜ - Sayımların bugün biteceğini belirten CHP'li Veli Ağbaba "Yarı da mazbatayı alacağız" dedi.


"YARIN MAZBATAYI ALACAĞIZ"

Bugün sayımın bitmesinin beklendiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Yarın da mazbatayı alacağız. Ortada alın teriyle kazanılmış bir seçim var. İmamoğlu onu destekleyen siyasi partiler ve millet ittifakının desteğiyle bu seçimi kazandık. Hükümet bunun şokunu yaşıyor. Kaybedecekleri hiç akıllarına bile gelmemişti. Ama İmamoğlu’nun yakaladığı rüzgar, kullandığı dil kazandı. Neydi bu üslup? Barış, kardeşlik, eşitlik, ayrım yapmama, hoşgörü, sevgi gibi bir üslup ve anlayış kazandırdı. Bu anlayışa herkes destek verdi. Bu nedenle kazanan bu üslup ve dildir. Ekrem İmamoğlu’nun temsil etmiş olduğu anlayış ve bu değerlerdir. Bugün 6 kurula çıkarıldı. Sayım umarız bir an önce biter, Türkiye normalleşir ve Türkiye kazanır. Bu seçim dünyada Türkiye’nin itibarını kurtaran bir seçimdir. Bu hükümetin de itibarını kurtaran bir seçimdir. Türkiye hala demokrasiyi, barışı, kardeşliği savunan bir arada yaşamayı savunan bir anlayışla var olduğunu gösteriyor. Bu önemli bir şeydir. Beka diyorlar, türkiyenin bekasında Ekrem İmamoğlu’nun anlayışının hakim olması lazım” dedi.