Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanıklar katılmazken, hayatını kaybeden Mustafa Yağcı’nın ailesi ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada, savcı mütalaasını açıkladı.

"PALA İLE MİNİBÜSÇÜLERE DOĞRU KOŞTU"

Mütalaada, hayatını kaybeden Mustafa Yağcı ve sanık kardeşlerin kullandıkları minibüsün aynasının çarpması aralarında tartışma başladığı, vatandaşların araya girerek kavgayı ayırdığı belirtildi. Yağcı’nın birkaç telefon görüşmesi sonrasında girdiği sokak arasında bir arabayı durdurarak aldığı pala ile minibüsçü kardeşlerin yanına doğru koştuğu mütalaada anlatıldı.



HAYATİ BÖLGELERİNDEN BIÇAKLANDI

Mütalaanın devamında olay günü şöyle aktarıldı, "Pala ile kendisine doğru gelen Yağcı’ya karşılık minibüste bulunan bıçağı alan Mehmet Y. minibüsten indi ve ikili arasında arbede yaşandı. Mehmet Y.’nin kardeşi Sabahattin Y. ise gelerek olaya müdahale etti. Sabahattin Y., Mustafa Yağcı'ya engel olmak istedi ancak Mustafa Yağcı pala ile Sabahattin Y.'nin koluna vurdu. Sabahattin Y. ile Mustafa Yağcı yere düştü, yerde boğuşmaya devam ettiler. Mehmet Y. elindeki bıçakla Mustafa Yağcı'nın yerde hayati bölgelerine 3-4 kez vurdu. Yağcı aldığı bıçak darbeleri sonucu hayatını kaybetti."

SANIKLAR BERAAT ETTİ

Mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Y. ve Sabahattin Y.’nin olay günü eylemi meşru savunma sınırları içerisinde gerçekleştirdiği gerekçesiyle beraatlerine karar verdi. Beraat kararı sonrası Mustafa Yağcı’nın annesi Yurdagül Yağcı gözyaşları içerisinde, “Benim bir tanecik yavrumu yediler. Soy ismimizi sildiler. İkisi bir çocuğumu bıçaklayıp öldürdüler” diye feryat etti.