Gürcistan uyruklu 3 kişi Esenler’de bulunan Esnaf ve Şoförler Odası’nı soymak için plan yaptı. Gürcistanlılar yaptıkları plan çerçevesinde 2 Aralık 2018 Günü Esenler Belediyesi Gençlik Merkezi’ne giderek işçilere ait 3 adet sarı yelek çaldı. Yelekleri giyen Gürcistanlılar daha sonra girdikleri Esnaf ve Şoförler Odası’nda bulunan iki kasadan 20 bin lira aldıktan kayıplara karıştı.

Sabah saatlerinde kasaların soyulduğunu öğrenen Esnaf ve Şoförler Odası Başkanı Ercan Demir durumu polise bildirdi.
Olayla ilgili soruşturma başlatan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde Esnaf ve Şoförler Odası’na giren sarı yeleklilerin belediye çalışanı olmadığı belirlendi.

Esenler Belediyesi Gençlik Merkezi’nden 3 adet sarı yeleğin çalındığı bilgisine ulaşan ekipler çalışmalarını derinleştirdi. Sürdürülen takipler sonucu şüphelilerin soygundan sonra kaçtıkları adres belirlenerek operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında adreste bulunan Gürcistan uyruklu Paata Shonıa (45) gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, polis ekipleri firari iki şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.