Yaşlıları hedef alan dolandırıcılık ve gasp olayı geçtiğimiz gün Ataşehir’de yaşandı.  Bir bacağı kesik olduğu için koltuk değnekleriyle yürümeye çalışan 75 yaşındaki Abdullah Çetinkaya marketten dönerken, iki kişiyle karşılaştı. Abdullah Çetinkaya’nın engelli olmasını fırsat bilen kişiler, kendilerini iş adamı olarak tanıttıktan sonra “Biz de seni arıyorduk. Sana 10 bin liraya akülü araba aldık. Akülü arabayı teslim etmemiz için vergisini ödemen almamız lazım” dedi.

ENGELLİ ADAMIN KİRASINI ALDILAR

Çetinkaya’nın inanmaması üzerine kişiler bu kez de “Bize inanmıyorsan al bu dolarlar sen de kalsın” diyerek poşette sarılı olan sahte dolarları uzattı. Bunun üzerine dolandırıcılara inanan yaşlı adam kira parasını bu kişilere verdi. Birkaç gün akülü arabasını bekleyen yaşlı adam, kandırıldığını anlayınca soluğu polis merkezinde aldı. Akülü araba vaadiyle kandırılarak kira parasını kaptırdığı dolandırıcılardan şikâyetçi oldu.

FOTO:SÖZCÜ


GASPÇILAR EŞİNDEN HATIRA YÜZÜĞÜNÜ ALDI

Yine Ataşehir’de gerçekleşen gasp olayının hedefinde bu kez yaşlı bir teyze vardı. 84 yaşındaki Perihan Kaya evden çıktıktan sonra komşusuna doğru giderken yaşlı kadının önünü gaspçılar kesti. Gaspçılar, ‘Sen bizim düşürdüğümüz paraları yerden alarak çaldın’ diyerek kadından para istedi. Gaspçılar kadının üzerinde para bulamayınca eşinden hatıra olan yüzüğünü aldılar. Polisler iki olay hakkında da inceleme başlattı.