İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerin tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Terör örgütü IŞİD’in elebaşı Ebubekir El Bağdadi'nin Suriye’de etkisiz hale getirilmesi sonrası bazı örgüt üyelerinde hareketlenmeler üzerine düğmeye basıldı.Yapılan çalışmalarda terör örgütünün eylem hazırlığında olduğu anlaşıldı. Araştırmalarını sürdüren polis, örgüt üyesi H.U, B.Ç. ve R.K'nın eylem hazırlığı içerisinde olduklarını belirledi. Şüphelilerin lojistik sağlayacak kişilerle irtibata girdiği anlaşıldı.

ÇALINTI ARACI VALİLİĞE PARK ETTİLER

Şüpheliler teknik ve fiziki takibinde de çalıntı araç ile dolaştıkları tespit edildi. Sancaktepe'de çalınan 34 BNF 419 plakalı aracı temin eden şüphelilerin, otomobili İstanbul Valiliği yakınına park ettikleri belirlendi. Daha sonra buradan ayrılan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.Fatih, Ataşehir ve Sancaktepe'de 5 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı.Yapılan aramalarda ise 1 tabanca, 1 pompalı tüfek, 93 mermi ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Şüphelilerin park ettiği araç uzman ekiplerce incelendi. Otomobil içerisinde patlayıcı olmadığı belirtildi.

IŞID'İN YTS YAPILANMASINA YÖNELİK OPERASYON

Yakalanan 4 kişinin sorgusunun sürdüğü öğrenilirken, terör örgütünün Cumhuriyet Bayramı törenlerinde sansasyonel bir eylem yapmaya çalıştığı iddia edildi.

Şüpheliler, silah ve patlayıcı temin etmeye çalışırken TEM ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanırken, bu esnada IŞİD’in YTS yapılanmasına yönelik bir operasyon daha gerçekleştirildi. Burada da 7'si yabancı uyruklu 10 kişi, gözaltına alındı. Böylece, yakalanan IŞİD'li sayısı 14'e yükseldi.