Olay saat 05.00 sıralarında Şişli ilçesindeki Feriköy Mezarlığı'nda yaşandı. Mezarlığın yanında bulunan akaryakıt istasyonu çalışanları, mezarlıktan kadın çığlıkları geldiğini fark etti. Sesin geldiği yöne doğru hareket eden çalışanlar, yolun karşısında bulunan tabelaların altında çırılçıplak bir kadın olduğunu fark etti.



MEZARLIĞIN GİRİŞİNDE TERK EDİLMİŞ ARAÇ

Kadını istasyona getiren çalışanlar, şoka giren kadına personel kıyafeti verdi. Kadın giyinirken, tecavüz şüphelisinin kullandığı iddia edilen otomobil mezarlıktan çıkarak, Dolmabahçe-Bomonti Tüneli istikametine doğru hareket etti. Bariyerlere çarparak ilerleyen otomobil, Feriköy Mezarlığı girişinde terk edilmiş olarak bulundu.
KADIN 'İMDAT' DİYE BAĞIRIYORDU

Akaryakıt istasyonunun müdürü Cemal Bilge, "Çalışırken bir ses duyduk. Koştuk geldik, bir kadın tabelanın altında çırılçıplaktı. Elbise getirdik. Kadın 'imdat' diye bağırıyordu" dedi. İsmi öğrenilemeyen kadın, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından ifadesine başvurulmak üzere emniyete götürüldü.

KADIN: KUZENİM TANIŞTIRDI, TECAVÜZ ETMEYE ÇALIŞTI

Olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Olayın İ.Ü. ve İ.Ç. (36) isimli şahıslar arasında yaşandığı, İ.Ü'nün Piyalepaşa Bulvarı üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonuna giderek, burada bulunan istasyon çalışanlarına, kuzeni tarafından tanıştırıldığı biri tarafından kendisine tecavüz edilmeye çalışıldığını belirterek, polise haber verilmemesini ve kendisine bir taksi çağırmalarını istemiştir. İstasyon çalışanları tarafından polise haber verilmiş İ.Ü olay yerinden taksi ile ayrılmak üzereyken muhafaza altına alınmıştır."

ERKEK: FUHUŞ İÇİN 150 TL VERDİM, PARAYI ALIP KAÇTI

"Şüpheli İ.Ç ise İ.Ü ile saati 150 TL'ye fuhuş için anlaştığını ancak kadının parasını alarak kaçtığı gerekçesiyle Piyalepaşa Caddesi üzerinde gördüğü polis ekiplerine şikayette bulunmuştur." (DHA)