CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesinde saldırıya uğramasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ilk kez bir araya geldi. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'nin 57. kuruluş yıl dönümü nedeniyle AYM'de düzenlenen törende tokalaştı. Ancak tören boyunca iki isim arasında herhangi bir sohbet yaşanmadı. Kılıçdaroğlu ile Milli Savunma Bakanı Akar ve Adalet Bakanı Gül arasında geçen sohbetin detaylarına ise Sözcü ulaştı.

FOTO: AA - CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Çubuk’ta saldırıya uğrayan isimlerden Meclis Başkanvekili Levent Gök ve Bakan Akar ile bir süre sohbet etti


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'li TBMM Başkanvekili Levent Gök'ün yanına giderek, kendisinin de hazır bulunduğu şehit cenazesinde yaşanan saldırı hakkında sohbet etti. Levent Gök, Hulusi Akar'ın saldırıyı engellemek için kendisinin de "büyük gayret gösterdiğini" söylediğini aktardı. Akar, "tansiyonu düşürmek gerekiyor" mesajı verdi.

Ancak Gök, Akar'ın bu mesajına karşılık, "Bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları toplumu geriyor" uyarısında bulunduğunu da anlattı.

FOTO:AA


Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Kılıçdaroğlu arasındaki sohbette ise konu istinaf mahkemelerine ilişkin yasada yapılacak değişiklik oldu. Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Bakanı'na, mahkemelerin verdiği beş yıldan az hapis cezasına istinaf mahkemesinin, 5 yıldan çok hapis cezasına ise Yargıtay'ın onay mercisi olarak bakmasından doğan sıkıntıları hatırlatarak, bu konuda hükümetin çalışması olup olmadığını sordu.
Gül ise CHP Lideri'ne, Bakanlığın bu konuda bir çalışma içinde olduğunu aktardı.