Yerel seçime günler kala, listelerin Yüksek Seçim Kurulu'na teslim tarihi biterken, Mersin'de büyük bir kriz ortaya çıktı. Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ederek İYİ Parti'ye geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın adaylık başvurusunun belirlenen süre içinde yapılmadığı ortaya çıktı.

İYİ Parti Mersin İl Teşkilatı'nın ihmalinden dolayı Kocamaz'ın adaylık başvurusunun yapılmadığı belirtilirken, İl Başkanı Servet Koca görevden alındı. İYİ Parti'nin en iddialı olduğu il olarak gösterilen Mersin'de yaşanan krizin çözümü için formül bulundu ve Kocamaz Demokrat Parti'ye geçerek adaylığını açıkladı. İYİ Parti'nin destekleyeceği Kocamaz'ın aday olamama sürecinde suçlananlardan biri de İYİ Parti'nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın olmuştu.

[old_news_related_template title="Kocamaz'dan ilk açıklama geldi!" desc="Evrakı İl Seçim Kurulu'na geç verildiği için İYİ Parti'den aday olamayan ve bu sabah Demokrat Parti'nin büyükşehir adayı olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ankara dönüşünde Mersin Çamtepe otoban gişelerinde coşkulu bir kalabalık tarafından meşalelerle karşılandı. Kocamaz, 'Önümüzü kestiler, biz de Demokrat Parti'den yeniden karşılarına çıktık' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/kocamaz-iha1_7514455_16_9_1550764422.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-kocamazdan-ilk-aciklama-geldi-3627376/"]

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, konuyla ilgili olarak sert açıklamalarda bulundu.

"Türkiye genelinde bütün ilçelerde başvuruları il ve ilçe teşkilatları seçim kuruluna teslim eder. Eğitimler verilir. Nasıl davranılacağı herkese anlatılır" diyerek sözlerine başlayan Aydın, görevden alınan İl Başkanı Servet Koca'nın kasıtlı bir ihmali olduğuna dikkati çekti.

MHP'NİN ADAYI HAMİT TUNA İDDİALARI

Cumhur İttifakı'nın MHP'li Mersin adayı Hamit Tuna'nın Aralık ayında söylediği "Burhanettin Kocamaz İYİ Parti'den de aday olamayacak" sözlerini hatırlatan Aydın, "Hamit Tuna Bey de sayın başkanımız için Aralık'ta İYİ Parti'den bile aday olamayacak diyor. Bunun altı dolu olmadan böyle bir iddiada bulunmak kolay değildir" dedi.

[old_news_related_template title="İYİ Parti ile DP arasında bir zorunlu aday değişimi daha!" desc="Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde İYİ Parti'nin belediye başkan adayı olarak duyurulan ancak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz gibi başvurusu geç yapıldığı öğrenilen Akif Çiftçi'nin de Demokrat Parti'den aday olacağı bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/iyi-parrit-dp_16_9_1550757937.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/iyi-parti-ile-dp-arasinda-bir-zorunlu-aday-degisimi-daha-3626872/"]

AKP'YE GEÇEN VEKİL HAKKINDA SERT SÖZLER

İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal'ın istifa ederek AKP'ye geçişine değinen Aydın, "Manisa Milletvekilimiz de çok yakında istifa ederek AK Parti'ye geçti. Bu arkadaşımız iflas etmişti, tefecilerin eline düştüğünü kendisi söylemişti. Ama arkasından öyle bir metin kaleme alarak istifa etti ki bu o arkadaşımızın normalde yapacağı bir şeyi değil" diye konuştu.

'SATIN ALACAK ADAM ARIYORSANIZ HER YERDE BULABİLİRSİNİZ'

"İYİ Parti üzerinde kirli bir elin devreye sokulduğu görülüyor" diyen Aydın, kendisinin Mersin'de yaşanan krizde suçlu olmadığını belirtti. "Benim hakkımda yazıp söyleyen arkadaşların söylediklerinin bir kıymeti yok. Bu benim sorumluluğumda değil. Satın alacak adam arıyorsanız her yerde bulabilirsiniz. Bu niyetle alakalıdır. Esas konuşulacak siyasete uzanan bu kirli ellerdir. Basit söylemlerden hesaplara dayalı yorumlardan kurtulmak gerekir" diyen Aydın, Kocamaz'ın Demokrat Parti'den adaylığı açısında bir sorun yaşanmayacağını vurguladı.

[old_news_related_template title="Burhanettin Kocamaz Demokrat Parti'nin adayı oldu" desc="İsmi YSK'ya geç teslim edildiği için İYİ Parti'den aday olamayan Burhanettin Kocamaz, Demokrat Parti'nin adayı oldu. DP Mersin İl Başkanı Tural Kadızade, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının Burhanettin Kocamaz olduğunu duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/burhanettin-kocamaz-aa-1_16_9_1550734981.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-burhanetttin-kocamaz-demokrat-partinin-adayi-oldu-3618661/"]

'CUMHURBAŞKANI HDP'YLE ÖCALAN ÜZERİNDEN PAZARLIK YAPIYOR'

İktidar kanadının CHP-İYİ Parti ve HDP'nin gizli bir ittifak içinde olduğu söylemlerine de yanıt veren Aydın, "Bu boş bir söylem. Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Öcalan üzerinden HDP ile pazarlık yapıyor. Kendi kusurunu örtmek için böyle bir söylem gerçekleştirdikleri anlaşılıyor. En son Dolmabahçe Mütabakatı'nda yan yana dizilerek ortak açıklama yaptılar. Böyle bir ittifaka en yatkın parti şu anda AK parti" diye konuşurken, CHP'yle yapılan ittifakta yüzde 90 oranında sorun olmadığını belirtti.