İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı ve gazeteci Murat İde'nin, öğle saatlerinde evinin önünde saldırıya uğradığı bildirildi.

İde'nin KRT'de yayınlanan "Burası Çok Önemli" isimli programın ardından evine giderken, 3 araçla takip edildiği ve evinin yakınlarında bu araçlardan inen 7-8 kişilik bir grubun saldırısına uğradığı öğrenildi.

İde'nin yumruklu, sopalı saldırıdan, ruhsatlı silahını çekip havaya ateş ederek kurtulduğu belirtildi.

AKŞENER'DEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, resmi sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada,"Basın danışmanım, korkusuz gazeteci Murat İde'ye yapılan alçak saldırıyı şiddetle kınıyor, kardeşime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bilinsin ki; Biz İYİ'ler, milletimiz için doğru bildiklerimizi daima cesurca söyleyecek, hiçbir tehdide boyun eğmeyecek ve asla susmayacağız" ifadelerini kullandı.



'7-8 KİŞİ SALDIRDI'

Saldırının ardından Murat İde, Sarıyer Asayiş Büro Amirliğine giderek şikayetçi oldu.

Şikayetinin ardından emniyetten ayrılan Murat İde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Tehditler geldiğini belirten İde, şu ifadeleri kullandı:

* Programdan sona eve geçtim. Eve girerken bir grubu fark ettim. O arada müdahale imkanımız olmadı.

* 7-8 kişiydiler, saldırdılar. Aramızda arbede oldu. Ruhsatlı silahım yere düşüp görünce kaçtılar.

* Bir süredir tehdit konusunda birtakım hadiseler oluyor zaten. Böyle bir bilgimiz vardı. Böyle bir hazırlık olduğunda daha dikkatli temkinli davranıyorsunuz. Bir anlık boş bulunduk.

* Yazılılarla ilgili bir takım tehditler geliyordu. Ancak bunları çok önemsemiyorum.

* Hoş olmayan fikri bir mücadelenin bu şekilde sokağa düşürülmüş olması hoş bir durum değil. Hiç kimseye yakışmıyor. Hele hele geçmişte kıymet verdiğiniz isimlerin, insanların talimatıyla olması yakışmıyor. Netice itibariyle bu durum yaşandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'GEÇMİŞ OLSUN' TELEFONU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Murat İde'yi arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, Murat İde ile telefonda görüştüğü belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun İde'ye, evinin önünde uğradığı saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ilettiği ve saldırı hakkında bilgi aldığı kaydedildi. AJANSLAR

[old_news_related_template title="İYİ Parti'den asgari ücret değerlendirmesi" desc="İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, yeni asgari ücrete ilişkin, 'Bugünkü yönetim 25 milyon insanla alay etmektedir. Ancak şu bilinsin ki bu alay edilen milletimiz ilk genel seçimlerde, kendisiyle alay edenlere en büyük dersi sandıkta verecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/27/iecrop/pacaci_16_9_1577445116.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/iyi-partiden-asgari-ucret-degerlendirmesi-5534293/"]