İYİ Parti'nin "Fatih'i Suriyelilere teslim etmeyeceğiz" yazılı pankartıyla gündeme gelen Fatih Belediye Başkan adayı İlay Aksoy, sosyal medyadan paylaştığı videoda Fatih'teki tarihi Malta Çarşısı ve etrafındaki dükkanların Arapça yazılı tabeları ve ürünleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Aksoy, "Benim amacım ne ırkçı olmaktır ne de provokasyon yaratmaktır. Sadece milli menfaatlerimizi korumak ve esnaflarımızın gelir kapısını kapatmamak için o pankartı astım. Sonuna kadar da devam edeceğim" dedi.



[old_news_related_template title="Olay yaratan pankartı astıran İYİ Partili İlay Aksoy: 'Asıl beka sorunu Suriyeliler'" desc="İYİ Parti Fatih Belediye Başkan adayı İlay Aksoy'un, Fatih Saraçhane'ye astırdığı 'Fatih'i Suriyeliler'e teslim etmeyeceğim' yazılı pankartı sosyal medyada büyük tepki çekti. Sözcü'ye konuşan İlay Aksoy, 'Ben siyasi jargonla değil, halkın diliyle konuşuyorum. Artık gerçekçi olmak zorundayız. Fatih'te yaşayan vatandaşlar bu projeyi fazlasıyla destekliyor' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/pankart-yan-1_16_9_1552643128.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/olay-yaratan-pankarti-astiran-iyi-partili-ilay-aksoy-asil-beka-sorunu-suriyeliler-3924115/"]