Beyoğlu’nda ofis olarak kullandığı evinin penceresinden atlayarak hayatını kaybeden Le Mesurier’le ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü devam ediyor. Soruşturma kapsamında Le Mesurier’in en son görüştüğü arkadaşı Mayday Rescue Vakfı’nın Suriye sorumlusu Faruk Habibi Asayiş Şube Müdürlüğü’ne ifadeye çağrıldı.

[old_news_related_template title="İngiliz ajan James Bond hayranı çıktı! İşte hayat hikayesi..." desc="İstanbul Beyoğlu'nda iş yeri olarak da kullandığı evinin yatak odasının penceresinden düşerek hayatını kaybeden eski İngiliz ajanı James Gustaf Edward Le Mesurier soruşturması büyük ölçüde tamamlandı. Ölümü kayıtlara 'intihar' olarak geçen Mesurier'in hayatına ilişkin 'karanlık' noktalar da aydınlanmaya başladı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/14/iecrop/lemeusir2_16_9_1573723671.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ingiliz-ajan-james-bond-hayrani-cikti-5450753/"]

“LE MESURİER ÇOK TEDİRGİNDİ”

Yaklaşık 2 saat süren ifadede Le Mesurier ile görüştüğünü teyit eden Habibi, “Benim çok yakın arkadaşımdı. Adalar’daki evinden neden geldiğini sordum. Çok tedirgin görünüyordu. Tedirginliğine anlam veremedim. Kendisini sakinleştirmeye çalıştım. Ölümüne çok üzüldüm” dedi.

[old_news_related_template title="İngiliz ajanın ölümünde kritik ayrıntı! Ve ilk kez konuştu" desc="İstanbul Beyoğlu'nda yaşadığı evin önünde geçen pazartesi sabahı ölü bulunan eski İngiliz ajanı James Le Mesurier'in Büyükada'da kullandığı köşkte ev işlerine yardım eden Gül Fayzullaeva, İngiliz Daily Mail gazetesine konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/15/iecrop/spot-1_16_9_1573817010.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-ingiliz-ajanin-olumunde-kritik-ayrinti-ve-ilk-kez-konustu-5453296/"]

PENCEREDE DETAYLI İNCELEME

Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, Le Muserier’in atladığı pencerede inceleme yaptı. Yapılan incelemelerde pencerede herhangi bir boğuşma izi ya da sürüklemeye yönelik izlerin olmadığı öğrenildi.

ATLADIĞINDA YARI ÇIPLAKTI

Olayın ardından el konulan Le Mesurier ve eşi Emma Winberg’in cep telefonlarını ve diz üstü bilgisayarının incelenmesi sürüyor. Öte yandan Le Mesurier’in düştüğü esnada üzerinde sadece iç çamaşırının bulunduğu, düştükten sonra bir kez daha sekerek başını yere çarptığı öğrenildi.