Arınma, af ve bağışlanma gecesi olarak da ifade edilen Kadir Gecesi bu gece idrak edilecek. Kadir Gecesi mesajları, paylaşımlarda yer bulmaya devam ediyor. Meleklerin yer yüzüne ineceği bu günde ibadetler eksiksiz bir şekilde yerine getirilmeye çalışılacak. Kadir Gecesi mesajları ise bu günün önemli hususları arasında yer alacak. Allah'ın kullarına rahmet, merhamet ve mağfiret sunacağı bu kutsal gecenin feyzinden yararlanacak Müslümanlar, bu önemli günü sevdikleriyle paylaşmak için Kadir Gecesi mesajlarını araştırıyor. Kur'an-ı Kerim indirildiği gün olan Kadir Gecesinde sevdiklerine mesaj göndermek isteyenler 2019 resimli kadir gecesi mesajlarını bu haberden görüntüleyebilir. İşte sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz en anlamlı resimli Kadir Gecesi ve cuma mesajları...

KADİR GECESİ MESAJLARI 2019

Ramazan ayının son on gününün içinde saklı bulunan Kadir Gecesini idrak ediyoruz. Milyonlarca mümin Allah'ın rahmet ve bereketinin bol olduğu bu özel günleri en güzel şekilde değerlendirmek istiyor. Siz de sevdiklerinizle en anlamlı Kadir Gecesi mesajlarını paylaşmayı unutmayın.
Gel ey Muhammed bahardir, dualar ardinda sakli, aminlerimiz vardır Hacdan döner gibi, Beraat”tan iner gibi gel gel Bekliyoruz yillardir Kadir Geceniz mübarek olsun

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi”nde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin!

Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla”ya sunacağı ve O”nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir Kadir gecesiniz hayırlı olsun!



Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarımızın Rabbimizin yüce katına iletilmisine vesile olan bu mübarak kandil gecesinde dualarda buluşmak ümidiyle Kandilinizi kutlarım.

Kadir geceniz mübarek olsun Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin…

Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiride an bu gece.Kadir Geceniz kutlu olsun.



EN ANLAMLI KADİR GECESİ MESAJLARI

Samimiyetle iman edenler; kalplerini her türlü günah ve nifaktan arındıranlar; dürüstlükle ve tatlılıkla konuşanlar, tamahkarlıktan uzak duranlar, gerçekten mutluluğa ererler. Kadir Geceniz mübarek olsun.

Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rabbimiz’e! Hayırlı kandiller.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi dualarınızı kabul etsin.

Bir damla umut serpilsin yüreğine, bin tatlı umut dolsun günlerine, hayallerin gerçekleri bulsun, bütün duaların kabul, Kadir gecen mübarek olsun!



Mübarek Kadir Gecenizi kutlar, her şeyin gönlünüzden geçtiği gibi olmasını temenni ederim. Kandiliniz mübarek olsun.

Semanın kapılarının açılıp rahmetin sağanak, sağanak yağdığı bu günde duşen damlaların sizi ailece sırıl sıklam etmesi dileğiyle.Kandiliniz Kutlu olsun.

Allah'ım! Geçmiş ve gelecek, gizli ve açık bütün günahlarımı bağışla! Benim ilâhım Sensin. Senden başka ilâh yoktur. (Buhârî, Tevhîd, 35) Kadir geceniz mübarek olsun.

Ya Rab, kusurumuzu affet. Bizi kendine kul kabul et. Emanetini kabzetmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl. Amin! Kadir geceniz mübarek olsun.

Allah'ım! Geçmiş ve gelecek, gizli ve açık bütün günahlarımı bağışla! Benim ilâhım Sensin. Senden başka ilâh yoktur. (Buhârî, Tevhîd, 35) Kadir geceniz mübarek olsun.

Ya Rab, kusurumuzu affet. Bizi kendine kul kabul et. Emanetini kabzetmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl. Amin! Kadir geceniz mübarek olsun.

[old_news_related_template title="Kadir Gecesi'nin önemi..." desc="Arınma, af ve bağışlanma gecesi olarak da ifade edilen Kadir Gecesi bu gece itibariyle idrak edilecek. Allah'ın kullarına rahmet, merhamet ve mağfiret sunacağı bu kutsal gecenin feyzinden yararlanacak Müslümanlar, diğer taraftan da yoğun bir şekilde Kadir Gecesi mesajlarını araştırıyor. Biz de Kadir gecesinin coşkusunu sevdikleriyle paylaşmak isteyenler için için en güzel Kadir Gecesi mesajlarını derledik. İşte SMS, Whatsapp, Facebook, Instagram ve Twitter ile paylaşıma müsait en güzel kısa Kadir Gecesi mesajları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/31/iecrop/kadir-gecesi-namaz-1_16_9_1559282510.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kadir-gecesi-mesajlari-ve-cuma-mesajlari-kadir-gecemiz-cumamiz-mubarek-olsun-4999865/"]

KADİR GECESİ DOLUP TAŞAN BAZI CAMİLERİMİZ

SULTAN AHMET CAMİİ



 

İZMİR HİSAR CAMİİ



ANKARA KOCATEPE CAMİİ



KADİR GECESİ’NİN ÖNEMİ

Kadir Gecesi’nden Mekke devrinde nazil olan ve Kur’an’ın doksan yedinci sûresi olan beş ayetlik Kadir Suresi’nde bahsedilir. Bu surede Kur'an'ın indirildiği Kadir Gecesi’nden bahsedildiği için bu sureye Kadir Suresi denmiştir. Kadir, ‘azamet’ ve ‘şeref’ demektir. Kur'an'ı Kadir gecesinde indirdiğini ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu bildirmiştir. Bakara suresinin 185. ayetinde de Kur'an'ın Ramazan ayında indirildiği beyan edildiği için Kadir gecesinin Ramazan ayında bulunduğu net bir şekilde anlaşılmaktadır.