Arınma, af ve bağışlanma gecesi olarak da ifade edilen Kadir Gecesi bu gece itibariyle idrak edilecek. Allah'ın kullarına rahmet, merhamet ve mağfiret sunacağı bu kutsal gecenin feyzinden yararlanacak Müslümanlar, diğer taraftan da yoğun bir şekilde Kadir Gecesi mesajlarını araştırıyor. Biz de Kadir gecesinin coşkusunu sevdikleriyle paylaşmak isteyenler için için en güzel Kadir Gecesi mesajlarını derledik. İşte SMS, Whatsapp, Facebook, Instagram ve Twitter ile paylaşıma müsait en güzel kısa Kadir Gecesi mesajları...

2019 KADİR GECESİ MESAJLARI 

– Kardeşliğin kalıcı olduğu, sevenlerin bir araya geldiği mutlu, umutlu ve sevgi dolu, rahmetlerin yağmur gibi bahşedildiği nice kandillere…


kadir gecesi-mesajları-shutter


–  Ağaçlardan dökülen her bir yaprak duacınız; Kur'an-ı Kerim yoldaşınız olsun. Kadir Geceniz mübarek olsun.

– Samimiyetle iman edenler; kalplerini her türlü günah ve nifaktan arındıranlar; dürüstlükle ve tatlılıkla konuşanlar, tamahkarlıktan uzak duranlar, gerçekten mutluluğa ererler. Kadir Geceniz mübarek olsun.

– Konsun yine pervazlara güvercinler, hu hulara karışsın aminler, mübarek akşamdır, gelin ey Fatihalar, Yasinler… İyi kandiller

–  Tövbe güvercini kalbe konsun af dalgalar saadet kervana gelip kapında dursun. Bütün Melekler sizinle,Dualarınız Kabul Kadir Geceniz Mübarek Olsun….

–  Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rabbimiz’e! Hayırlı kandiller.

–  Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin.

–  Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla’ya sunacağı ve O’nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir Kadir gecesiniz hayırlı olsun

– Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak Kadir Geceniz mübarek, dualarınız kabul olsun.

[old_news_related_template title="Kadir Gecesi namazı saat kaçta?" desc="Bu yıl Kadir Gecesi 31 Mayıs'ta idrak edilecek. Bu özel günde Kadir Gecesi namazı kılarak ibadet edecek olanlar Kadir Gecesi namazı saat kaçta ve nasıl kılınır araştırıyor. Peki Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır, saat kaçta kılınır ve kaç rekat eda edilir, hangi dualar okunur?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/31/iecrop/shutterstock_736295032_16_9_1559282902.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kadir-gecesi-namazi-nasil-kilinir-2019-kadir-gecesi-namazi-saat-kacta-5001412/"]

– Kadir geceniz mübarek olsun! Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin. Hayırlı Kandiller..

–  Allah’ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Kadir Gecesi’nde, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun Kadir gecesiniz mübarek olsun!

–  Kim erdemine inanarak ve sevabını umarak Kadir Gecesini ihya ederse Allah onun bütün geçmiş günahlarını bağışlar?

– Kuran’ın nazil olduğu bin aydan daha hayirli bu gecenin size efradı ailenize ve bütün İslam alemine hayır bereket ve huzur getirmesini diliyor ve dua ediyorum Kadir geceniz mubarek olsun.

– Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

– Size karanfilin sadakatini, sümbülün bagliligini, meneksenin tevazusunu, lalenin gururunu, leylegin saadetini versek, bize de dua eder misiniz? Kadir Geceniz mübarek olsun.

– Talihiniz gözleriniz kadar berrak, kaderiniz bakisiniz kadar güzel, umudunuz yarin kadar yakin, yarininiz askiniz kadar mutlu, askiniz Kadir kadar mukaddes, dualariniz istediginiz gibi makbul olsun.

–  Varligi ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez Dualarinizin Rabbin yüce katina iletilmisine vesile olan Kadir Geceniz mübarek olsun.

KADİR GECESİ DOLUP TAŞAN BAZI CAMİLERİMİZ

SULTAN AHMET CAMİİ



 

İZMİR HİSAR CAMİİ



ANKARA KOCATEPE CAMİİ



KADİR GECESİ'NİN ÖNEMİ

Kadir Gecesi'nden Mekke devrinde nazil olan ve Kur'an'ın doksan yedinci sûresi olan beş ayetlik Kadir Suresi'nde bahsedilir. Bu surede Kur’an’ın indirildiği Kadir Gecesi'nden bahsedildiği için bu sureye Kadir Suresi denmiştir. Kadir, ‘azamet' ve ‘şeref' demektir. Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdiğini ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu bildirmiştir. Bakara suresinin 185. ayetinde de Kur’an’ın Ramazan ayında indirildiği beyan edildiği için Kadir gecesinin Ramazan ayında bulunduğu net bir şekilde anlaşılmaktadır.

Kur'an'da Kadir Gecesinden Kadir Suresi'nde bahsedilmiştir:

1. Şüphesiz ki biz Kur’ân’ı kadir gecesinde indirdik.
2. Kadir gecesi nedir, nereden bileceksin?
3. Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.
4. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için inerler de inerler.
5. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar.

Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte, halk arasında yaygın olarak bilinen anlayışla alakalı Ramazanın 27. gecesi olduğuna dair kesin bir delil de aslında yoktur. Kadir gecesi ile ilgili hadislere bakıldığında İslam nebisinin mü’minlere tavsiyesi, Kadir gecesini Ramazanın son on gününde ve özellikle de tek gecelerinde aramaları şeklinde olmuştur.Buna göre Kadir gecesi Ramazanın yirmi bir, yirmi üç, yirmi beş, yirmi yedi veya yirmi dokuzuncu gecelerinden herhangi biri olabilir. Yani Kadir gecesi, zamanımızda Müslümanlarca ihya edilmeye çalışıldığı gibi herkesçe bilinen sabit bir gece olmayıp, aksine gizlenmiştir. Konuyla ilgili sahih rivayetlerden anlaşıldığına göre İslam nebisi dahi Kadir gecesinin Ramazanın kaçıncı gecesi olduğunu bilmiyordu!

Kadir gecesinin değerlendirilmesi/ihyası ile ilgili olarak Nebiden bir dua haricinde herhangi ibadet tavsiye edilmemiştir. Fakat Aişe radıyallâhu anhâ’nın bildirdiğine göre Allah'ın elçisi, Ramazan ayında diğer aylardan daha çok ibadet ederdi. Son on günde ise ibadetlerini biraz daha artırır, geceleri ihya eder, ailesini de geceyi ihya etmeleri için uyandırırdı.

[old_news_related_template title="Kadir Suresi'nin anlamı: Kadir Suresi'nin okunuşu ve Türkçe meali..." desc="Kadir Suresi, Kadir Gecesi'nden bahsettiği için bu adı almıştır. Kadir Suresi, Kur'an'ın 97. suresidir. 5 ayetten oluşur. Peki Kadir Suresi'nin anlamı nedir? İşte okunuşu ve meali..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/26/iecrop/kadir-suress_16_9_1558865634.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kadir-suresinin-anlami-kadir-suresinin-okunusu-ve-turkce-meali-4934513/"]

CUMA MESAJLARI

Çıkarsa kalbinde yara, Yaradan dönüştürür bunu bir gün hayra, sen sabretmesini bilirsen; Yaradan düşürmez seni dara. Kaldır başını semaya, aç ellerini mevlaya. Sen istemesini bilirsen, mevla cevap verir duaya. Cuma günümüz mübarek olsun.

Kalbinizden gecen tüm dua'lar, dilinizden amin olarak dökülsün inşallah. Hayırlı cumalar… Mevlana diyor ki; dua edecek güzel bir gönlün yoksa güzel yürekli insanlardan dua iste. Hayırlı Cumalar…

Duanızda, inancınızda samimiyet varsa Dertler samimi olup gitmeye niyet ederler.Hayırlı Cumalar

[old_news_related_template title="Hayırlı Cumalar: Haftanın en anlamlı ve en güzel Cuma mesajlarını sevdiklerinize gönderin" desc="Her Cuma müminler eşine dostuna en güzel Cuma mesajını göndermeyi ihmal etmiyor. Ramazan ayının son günlerini yaşarken hem Cuma günü hem de Kadir Gecesinin aynı güne denk gelmesi bu günü daha da anlamlı hale getiriyor. İşte en anlamlı Cuma mesajları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/30/iecrop/cami-shutterstock_16_9_1559246643.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/hayirli-cumalar-haftanin-en-anlamli-ve-en-guzel-cuma-mesajlarini-sevdiklerinize-gonderin-4998003/"]