Yaptığı açıklamalarla büyük tepki alan ve Atatürk düşmanlığıyla tanınan Kadir Mısıroğlu öldü. 1933 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesinde doğan Mısıroğlu, 1954 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi. Son yıllarda "fesli meczup" olarak da bilinen Kadir Mısıroğlu, Atatürk ve laiklik karşıtı söylemleriyle dikkat çekmeye çabalıyordu. İşte Kadir Mısıoğlu kimdir sorusunun cevabı ve hayatı...

KADİR MISIROĞLU KİMDİR?

1933 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Akçaabat'ta, lise öğrenimini Trabzon Lisesi'nde tamamladı. 1954 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi. Öğrencilik yurtlarında çeşitli "talebe yurtları" açtı. Atatürk'e hakaret içeren yayınları ve konuşmaları nedeniyle hakkında pek çok dava açılan ve hapis cezası alan Mısıroğlu 1974 yılında Genel Af ile serbest kaldı ve siyasete atılarak Millî Selamet Partisi Genel Kurulu'na girdi. 12 Eylül Darbesi'nden sonra yurt dışına kaçtı. 1983 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarıldı ve İngiltere'ye iltica etti. 1991'de Türkiye'ye döndü.

[old_news_related_template title="Kadir Mısıroğlu'nun cenaze vasiyeti..." desc="Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e düşmanlığı ve ettiği hakaretleriyle sık sık gündeme gelen Kadir Mısıroğlu, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Mısıroğlu'nun cenaze programının belli olmasıyla, akıllara çok konuşulan o vasiyeti geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/06/iecrop/kadir-misiroglu-cenaze-vasiyet-880_16_9_1557118812.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kadir-misiroglunun-cenaze-vasiyeti-4685779/"]

YURT DIŞINA KAÇIŞI

1977 Türkiye genel seçimlerinde genel başkanlığını Necmettin Erbakan'ın üstlendiği Millî Selamet Partisi'nden (MSP) Trabzon Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekili adayı oldu, ancak seçimleri kaybetti. Ertesi yıl aynı partinin İstanbul'dan Senato adayı oldu fakat giremedi. 1978 yılında MSP Genel İdare Kurulu'na seçildi. 12 Eylül Darbesi ile MSP kapatıldı ve parti yöneticileri tutuklandı. Mısıroğlu ise Almanya'ya kaçtı. Bir süre sonra ailesini de Frankfurt'a getirtti.

"KEŞKE YUNAN GALİP GELSEYDİ" DEMİŞTİ

Atatürk düşmanı fesli geçmişteki konuşmasında; Bizim gavurumuz elin gavurundan daha şiddetli, beni tefe koyarlar ama keşke Yunan galip gelseydi. Ne hilafet yıkılırdı. Ne şeriat yıkılırdı. Ne medreseler lağvedilirdi. Ne hocalar asılırdı. Hiçbiri olmazdı" ifadelerini kullanmıştı.