TRT canlı yayınında Süper Lig'in lideri Medipol Başakşehir ile ilgili görüşleri sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Futbol Kulübü'nü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde kendisinin kurduğunu söyledi.  Erdoğan "Başakşehir'le övünüyorum çünkü Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kurduğum bir takım. O Başakşehir tırmandı ve taa buralara kadar geldi" dedi.

FOTO:DHA - TRT yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Futbol Kulübü için FOTO:DHA - TRT yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Futbol Kulübü için "Benim kurduğum kulüp" demişti.

“ERDOĞAN DEĞİL BEN KURDUM”


Ancak Erdoğan bu sözlerine halefinden itiraz geldi. 1989 ile 1994 yılları arasında İBB Başkanlığı koltuğunda oturan Nurettin Sözen konuyla ilgili Sözcü’ye yaptığı açıklamada; “Başakşehir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Futbol Kulübü’nden koparılma bir takım. O dönem belediye başkanlığını ben yapıyordum ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Futbol Kulübü’nü 1990 yılında ben kurdum. Yani bu durumda Başakşehir’i de ben kurmuş oluyorum. İSKİ, İETT ve İtfaiyespor diye ayrı ayrı kulüpler vardı ben bunları birleştirerek İstanbul BB Futbol Kulübü’nü kurdum. Türkiye’nin en büyük futbol kulübü olmuştu ve amatör ligin birincisiydi. Sonrasında akıl almaz bir şekilde belediye meclis kararı olmadan, hiçbir yasal işlem yapılmadan bu kulübü böldüler ve benim kurduğum takımı alarak Başakşehir yaptılar. Duyduklarımıza göre bu takım için Arap ülkeleriyle bir iş birlikleri var." dedi.

FOTO:SÖZCÜ - Erdoğan'ın sözlerine tepki gösteren Nurettin Sözen FOTO:SÖZCÜ - Erdoğan'ın sözlerine tepki gösteren Nurettin Sözen "Başakşehir Futbol Kulubü'nü ben kurdum" dedi.


“USULSÜZ ŞEKİLDE BENİM KURDUĞUM TAKIMIN İSMİNİ DEĞİŞTİRDİLER”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan kulübü ayırıp Başakşehir yapmıştır ama kulübü kuran benim" diyen Sözen sözlerini şöyle sürdürdü "Onlar sadece ismini değiştirdiler. Yönetimin İstanbul BB Futbol Kulübü yönetimiyle hiçbir ilgisi kalmadı.  Yönetimde tamamen özel şahıslar var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine hanımın bir akrabası başkanmış. Bu takım bizim sahalarımızda oynayan, bizim binalarımızda oturan, bizim hocalarımızın çalıştırdığı takım. Takımın ilk başkanı benim. Ben 6 ay 1 sene başkanlık yaptıktan sonra o zamanın İETT genel müdürü vardı ona devrettim. Ancak Başakşehir, hiçbir yetkilinin imzası olmadan sadece pazarlamak için ve tamamen ticari amaçlarla koparılmıştır. Belediyespor’un bütün dalları duruyor. Fenerbahçe’den daha çok spor dalı var. Sadece futbolu ayırdılar. Kanunsuz bir şekilde futbol takımının koparılması o takımı benim kurduğum gerçeğini değiştirmez. Futbolcular ve gelenekler aynı" diye konuştu.

basaksehirBAŞAKŞEHİR KAÇ YILINDA KURULDU?

Kulübün açık kaynaklardaki tarihçesinde de kuruluş yılı olarak 1990 yılı gösteriliyor. Kulüp için elektronik ansiklopedilerde ".... İstanbul Belediye Başkanı Nurettin Sözen tarafından kurulan ve 2014 yılının Haziran ayına kadar İstanbul Büyükşehir Belediyespor bünyesinde faaliyet göstermesinin ardından, 4 Haziran 2014 tarihinde belediye bünyesinden ayrılıp faaliyetlerine futbol kulübü olarak devam etme kararı alarak ismini İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü olarak değiştiren futbol kulübü" ifadesi yer alıyor.

FOTO:DHA - Medipol Başakşehir Süper Lig'de lider durumda bulunuyor. FOTO:DHA - Medipol Başakşehir Süper Lig'de lider durumda bulunuyor.


BAŞKANI DA 1990'I İŞARET ETMİŞTİ

Başakşehir Futbol Kulübü'nün mevcut başkanı Göksel Gümüşdağ da kulübün tarihçesi için "1990 yılında kurulmuştur..." demişti. 2018'in Şubat ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aylık meclis toplantısında konuşan Gümüşdağ, Başakşehir’in İBB ile hiçbir ilgisinin olmadığını belirterek, “İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü bir dernektir, kamunun malı değildir. 1990 yılında kurulmuştur ve 2014 yılına kadar da futbolun içinde olmuştur. 2014 yılında başkan, 'Profesyonel futbolun belediye bünyesinde anılması doğru değil' diye temennisini söyledi. Bir dernektir ve belediye ile hiçbir bağlantısı yok” demişti.