Manisa'nın Kula ilçesindeki yoğun kar yağışı sonrası, İzmir- Ankara karayolu üzerindeki Esenyazı, Gökçeören ve Kovukdere mevkileri ile Kavacık Rampası'nda yol ulaşıma kapandı.

MANİSA MANİSA


Kula'da öğle saatlerinde aniden başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinden geçen İzmir- Ankara karayolu ulaşıma kapandı. Esenyazı, Gökçeören ve Kovukdere mevkiileri ile Kavacık Rampası'nda ulaşım, her iki yönde de kapandı.

MANİSA MANİSA


Kula Bölge Trafik İstasyon Amirliği ve karayolları ekipleri, Kula girişinde durdurup sürücülerin karayoluna girmelerine izin vermedi. Sürücüler akaryakıt istasyonlarına ya da şehir içine yönlendirildi.

7 SAAT SONRA ULAŞIMA AÇILDI

Gündüz saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanan İzmir-Ankara karayolu, ekiplerin yoğun süren çalışmaları ile 7 saat sonunda tekrar ulaşıma açıldı. Trafik akışı Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri ve Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde sağlanırken, karayolları ekiplerinin küreme ve tuzlama çalışmalarının tamamlanmasının ardından kamyon ve TIR'lara da açılacağı öğrenildi. Ayrıca, karayolları ekiplerinin 4 küreme ve 2 grayder aracı ile 20 personelin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

ANKARA-BOLU KARAYOLUNDA ULAŞIMA KAR VE TİPİ ENGELİ


Ankara'yı Bolu ve İstanbul'a bağlayan Anadolu Otoyolu'nun Çamlıdere ve Kızılcahamam mevkisi yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 3 saat süreyle ulaşıma kapandı.

Akşam saatlerinden itibaren Anadolu Otoyolu'nun Ankara-Bolu güzergahında etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi sürücülere zor anlar yaşattı. Gece yarısı etkisini artıran kar yağışı nedeniyle otoyolun Çamlıdere ve Kızılcahamam mevkisinde çok sayıda tır ve otomobilin kayarak yoldan çıkması sonucu ulaşım her iki yönde tamamen durdu.

Özellikle Cankurtaran mevkisinde tipi şeklinde devam eden kar yağışı sonrası otoyolda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Sürücüler ve yolcular saatlerce araçlarında mahsur kalırken Karayolları ekipleri yolu ulaşıma açmak için yoğun çaba sarf etti.

Yaklaşık 3 saat süren çalışmalar sonucu otoyoldaki ulaşım Bolu istikametine tek şeritten Ankara yönüne ise iki şeritten sağlanmaya başlandı. Karayolları 4. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler kayarak yoldan çıkan TIR ve araçların kurtarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler ilerleyen saatlerde otoyolun her iki yönünün de tamamen ulaşıma açılacağını belirtti.

Bu arada Anadolu Otoyolu'nun Ankara ve Bolu gişelerinde ağır vasıtaların geçişine bir süre izin verilmeyeceği bildirildi.

KAR VE TİPİ NEDENİYLE SİVAS-ERZİNCAN YOLU ULAŞIMA KAPANDI


Sivas-Erzincan Karayolu, kar ve tipinin etkili olduğu İmranlı ilçesi Kızıldağ mevkiinde ulaşıma kapandı. Bazı araçlar yolda kalırken, vatandaşlar Karayolları'na ait bakımevine yerleştirildi.

SİVAS-ERZİNCAN KARAYOLU 2 BİN 190 RAKIMLI KIZILDAĞ GEÇİDİ, YOĞUN KAR YAĞIŞI VE TİPİ NEDENİYLE ARAÇ ULAŞIMINA KAPANDI. SAATLERCE BEKLEMEK ZORUNDA KALAN VATANDAŞLARA JANDARMA, 112 İLE İMRANLI ACİL YARDIM VE KURTARMA DERNEĞİ (İMAYKUD) TARAFINDAN SU VE YİYECEK DAĞITILDI. SİVAS-ERZİNCAN KARAYOLU 2 BİN 190 RAKIMLI KIZILDAĞ GEÇİDİ, YOĞUN KAR YAĞIŞI VE TİPİ NEDENİYLE ARAÇ ULAŞIMINA KAPANDI. SAATLERCE BEKLEMEK ZORUNDA KALAN VATANDAŞLARA JANDARMA, 112 İLE İMRANLI ACİL YARDIM VE KURTARMA DERNEĞİ (İMAYKUD) TARAFINDAN SU VE YİYECEK DAĞITILDI.


İmranlı ilçesinde öğleden sonra etkisini artıran kar yağışı, tipi ile birleşince hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kızıldağ'da tipiden dolayı görüş mesafesi düştü ve çok sayıda yüksek tonajlı araç ile otomobil yolda kaldı. Yolda kalanların yardımına Jandarma, Karayolları ve Kızılay ekipleri yetişti.

SİVAS-ERZİNCAN KARAYOLU SİVAS-ERZİNCAN KARAYOLU


Araçlarda bulunan aralarında kadın ve çocukların da olduğu yaklaşık 50 kişi, yakınlardaki Karayolları'na ait bakımevine alındı.

SİVAS-ERZİNCAN KARAYOLU SİVAS-ERZİNCAN KARAYOLU


Bölgeye sevk edilen Kızılay Sivas Şube Başkanlığı ekipleri de vatandaşlara biskivü ve meyve suyu dağıttı. Karayolları ekipleri, kapalı yolların yeniden ulaşıma açılması ve yolda kalan araçların kurtarılması için çalışma başlattı.

Jandarma çorba ikramında bulundu


Bölgede araçları ile yollarda kalan vatandaşlara ekipler yardımda bulundu. Jandarma ekipleri de Karayolları Bakımevine sığınan kişilere sıcak çorba ikramında bulundu. Yaklaşık 100 kişinin bakımevinde bekletildiği, yolların açılması durumunda araçların geçişine izin verileceği öğrenildi. Sivas ve Erzincan istikametinden karşılıklı gelen araçlar da, İmranlı ve Refahiye ilçelerinde tutularak yolun kapalı olduğu bölgeye gönderilmiyor.

SİVAS-MALATYA KARAYOLU SİVAS-MALATYA KARAYOLU


Bu arada Kayseri-Malatya karayolu da Sivas'ın Gürün ilçesindeki kar yağışı nedeni ile tedbir amaçlı ulaşıma kapatıldı.

SİVAS-MALATYA KARAYOLU SİVAS-MALATYA KARAYOLU


Karayolları ekiplerinin çalışmalarının ardından yolun yeniden ulaşıma açılması bekleniyor.

BURSA- ANKARA YOLUNDA TIR KAYDI, YOL KAPANDI; 10 KİLOMETRE KUYRUK OLUŞTU


Bursa'da yoğun kar yağışı etkli oluyor. Bursa-Ankara Yolu, Mezit- 3 Mevkii'nde bir TIR'ın kayması sonucu ulaşıma kapandı. Bursa'dan Ankara'ya gidiş yönü trafiğe kapanırken, yaklaşık 10 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Yol da karla kaplandı.

resimid_71808651_7180865

Karayolları ekipleri trafiği açmak için yoğun çaba sarf ediyor. Bölge Trafik ekipleri de TIR'ların geçişlerine izin vermiyor. TIR'lar İnegöl ilçesi girişindeki tesislere çekiliyor.

Tek şerit açıldı


TIR'ın kayması sonucu Mezit- 3 mevkisinde ulaşıma kapanan Bursa-Ankara yolunda ulaşım tek şeritten sağlanmaya başladı.

resimid_71808761_7180876

Karayolları ekiplerinin yolu tamamen açmak için yoğun çaba sarf ettiği belirtildi.

resimid_71808731_7180873

Bölge trafik ekipleri TIR'ların geçişine ise henüz izin vermedi.

BOLU DAĞI'NDA TIR KAYARAK YOLU KAPATTI; ARAÇ GEÇİŞLERİNE İZİN VERİLMİYOR


D-100 Karayolu Bolu Dağı kesiminde kayan TIR nedeniyle İstanbul yönü trafiğe kapanırken, polis ekipleri yolun Ankara yönünde de olası tehlikeye karşı ulaşımı kesti. Araçlar, Kaynaşlı mevkisinden geri gönderildi.

resimid_71807931_7180793

D-100 Karayolu Bolu Dağı Bakacak mevkisinde TIR'ın kayması sonucu, yolun İstanbul yönü trafiğe kapandı. Polis ekipleri kurtarma çalışmaları sırasında, olası tehlikeye karşı yolun Ankara yönünde de araçların geçişine izin vermedi. Polisler, D-100 Karayolu Kaynaşlı mevkisinde Bolu Dağı yönüne gitmek isteyen araç sürücülerini geri çevirerek, TEM yolunu kullanmalarını istedi.

Diğer yandan, Bolu Dağı'nda kayan TIR nedeniyle yolda kalan sürücüler, "Yaklaşık 45 dakikadır buradayız. TIR hemen önümüzde kaydı ve yolu tamamen kapattı. Çalışmalar bitene kadar burada bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

resimid_71807941_7180794

Kaza yapan TIR nedeniyle Bolu Dağı'nda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

resimid_71807951_7180795

TIR'ın kaldırılması için yaklaşık 2 saat önce başlatılan çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Boluspor - Galatasaray maçı iptal edildi

resimid_71823711_7182371

Boluspor ile Galatasaray arasında bugün saat 19.50'de oynanması planlanan Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçı, 'kötü hava koşulları ve elverişsiz saha zemini' gerekçesiyle ertelendi.

TEM otoyolunda 4 araç birbirine girdi: 12 yaralı


Yoğun kar TEM otoyolunda trafiği felç ederken, çok sayıda kaza meydana geldi.

TEM otoyolu Bolu-Ankara sınırında yoğun kar sebebiyle şehirler arası yolcu otobüsü, 2 TIR ve bir otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında 12 kişi yaralandı. Kar sebebi ile yolda ulaşım güçlükle sağlanırken, onlarca aracın kayması sonucunda çok sayıda maddi hasarlı kaza da meydana geldi.

resimid_71839071_7183907

Kaza, TEM otoyolu Bolu-Ankara istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yoğun kar sebebiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan şehirlerarası yolcu otobüsü, 2 TIR ve bir otomobil çarpıştı. Kazada otobüs demir bariyerleri aşarak yol kenarına çıkarken, araçlarda bulunan 12 kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Yardım ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

resimid_71839061_7183906

Yoğun kar sebebiyle olay yerine ulaşmakta zorluk çeken sağlık ekipleri, yaklaşık yarım saat sonra olay yerine ulaşabildiler. Araçlardan vatandaşların yardımı ile çıkartılan yaralılar, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olay yerine ulaşmaya çalışan bir ambulans ise kontrolden çıkarak demir bariyerlere çarptı. Ambulansın karıştığı kazada yaralanan olmazken, daha sonra olay yerine gelen Karayolları ekipleri araçların kaldırılması için çalışma başlattı. Ekipler tarafından yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından araçlar vinç ve çekiciler yardımı ile yoldan kaldırıldı.

Kapanan yolda araçlardaki vatandaşlar çaresizce bekledi

Öte yandan, Bolu TEM otoyolu Yeniçağ mevkiinde 10 araç karla kaplanan yolda kayarak birbirine girdi. Yaşanan kazada yaralanan olmazken, TEM otoyolu Ankara istikameti trafiğe kapandı. Güçlükle olay yerine ulaşan ekipler, araçları çekici yardımı ile yoldan kaldırdı. Trafiğin felç olduğu TEM otoyolunda küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdüren ekipler, diğer yandan da kaza yapan araçlara müdahale ederek trafiğin aksamasını engellemeye çalışıyor. Meydana gelen kazalar sebebi ile uzun araç kuyruklarının oluştuğu TEM otoyolunda mahsur kalan vatandaşlar, araçları içinde yolun açılmasını bekledi. İlerlemekte güçlük çeken tırlar yol kenarında bekleyerek yolun açılmasını beklerken, kar yağışı yoğun şekilde devam ediyor.

Uşak'ta yoğun kar ulaşımı etkiliyor


Kentte akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan kar, şehir merkezi ve ile bağlantı sağlayan yollarda ulaşımı aksatıyor. Özellikle Uşak-Ankara, Uşak-Denizli ve Uşak-Kütahya kara yollarındaki trafik akışında aksamalar yaşanıyor. Bu arada, Banaz, Sivaslı ve Ulubey ilçelerinde etkili olan fırtına ve kar nedeniyle çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

resimid_71838261_7183826

Karayolları 25'inci Şube Şefi Tuncay Güney yaptığı açıklamada, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ekiplerin aralıksız görev yaptığını belirtti. Güney, zincirsiz ve kar lastiği olmayan araçlarla trafiğe çıkılmaması uyarısında da bulundu.

Yolda mahsur kalan aileyi 112 ekibi kurtardı


Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde, kar nedeniyle yolda mahsur kalan aile, önünde kar kürüme bıçağı olan paletli ambulans ile imdatlarına yetişen 112 ekipleri tarafından kurtarıldı.

resimid_71823901_7182390

İlçe merkezinden Fatmakuyu Mahallesi'nde giden ve içerisinde 1'i çocuk 4 kişilik ailenin olduğu otomobil, Kahramanmaraş- Kayseri karayolunda kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Üşümeye başlayan ve ilerleyemeyen aile 112'yi arayarak yardım istedi.

resimid_71823891_7182389

İhbar üzerine aileyi kurtarmak için önünde kar kürüme bıçağı olan snowtrack paletli ambulans sevk edildi. Karla kaplı yolu açarak ilerleyen ambulans, ailenin mahsur kaldığı bölgeye ulaştı. Sağlık görevlileri 4 kişilik aileye ambulansa alarak kontrol amacıyla Göksun Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen aile fertlerinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Ege'de kar etkili oluyor


İzmir, Manisa ve Uşak'ta etkili olan kar nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı.

Ege Bölgesi'nin bazı yerlerinde etkili olan kar ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Manisa'nın Kula ve Salihli ilçeleri arasındaki Sandal ve Gökçeören mahallelerinde kar, ulaşımda aksamalara neden oldu. Kar yağışı nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Bu araçlardan dolayı İzmir-Ankara kara yolunun söz konusu kesimi trafiğe kapandı.

resimid_71781301_7178130

Manisa'nın Kula ile Uşak'ın Eşme ilçeleri arasındaki yol da kar yağışı nedeniyle kapandı. Karayolları ekiplerince tuzlama ve yol açma çalışmaları yapılıyor. Demirci ilçesinde kar ve tipi etkili olurken, yağış elektrik nakil hatlarına zarar verdi. İlçede aralıklarla elektrik kesintisi yaşanıyor. 1470 rakımlı Akçakertik mevkisinde kar kalınlığı 20 santimetreyi aştı. Tipi nedeniyle sürücülerin görüş mesafesi 15 metreye kadar düştü. Demirci-Simav kara yolunun açık tutulabilmesi için karayolları ekipleri greyder, kar küreme ve tuzlama araçları ile çalışmalarını sürdürüyor. Bu güzergahtaki bazı otobüs seferleri de iptal edildi.

resimid_71781321_7178132

Manisa'nın Salihli ile İzmir'in Ödemiş ilçelerini bağlayan kara yolunda da yoğun kar ulaşımda zorluklara neden oldu. Karayolları ekipleri yolun ulaşıma açık tutulabilmesi için tuzlama çalışmaları yaptı. Salihli'nin Allahdiyen Mahallesi'nde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Akhisar ilçesinde çeşitli mahallelerden taşımalı sistemle Başlamış Ceylan Karasoy İlkokulu ve Ortaokuluna giden öğrenciler öğleden sonra evlerine gönderildi.

Turgutlu ilçesine bağlı Güney Mahallesi'nde kar yağışı sebebiyle yolda kalan araçlar, AFAD ekiplerince kurtarıldı.

İzmir'de kar

İzmir'in Tire ilçesinde de yoğun kar ulaşımda aksamalara neden oldu.

resimid_71791891_7179189

Akşam saatlerinde etkisini artıran kar nedeniyle Tire ile Aydın'ın İncirliova ilçesindeki kara yolu ulaşıma kapandı. Yolda mahsur kalan 15 civarında araç, karayolları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kurtarıldı.

resimid_71791931_7179193

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürdüğü, merkez dışındaki mahallelere gideceklerin tedbirli olması konusunda uyarıldığı öğrenildi.

Bilecik-Yenişehir kara yolunda araçlar, tedbir amaçlı 2 saat bekletildi


Bilecik'te devam eden yoğun kar ulaşımı olumsuz etkiledi. Kentte öğleden sonra başlayan ve etkisini artıran kar nedeniyle Bilecik-Yenişehir kara yolunda çok sayıda araç ilerlemekte güçlük çekerken, bazılarının da kontrolden çıkarak kaydığı görüldü.

resimid_71822441_7182244

Yenişehir Kavşağı çıkışında bekleyen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, olası kazalara karşı araçları, ulaşımın seyri normale dönene kadar bekletti. Bazı öğrenci servislerinin şoförleri, yoğun kar nedeniyle yolda kaldıklarını, taşımalı eğitim kapsamında Beyce, Sarmaşık, İlyasça ve Cumalı köylerinden öğrencileri evlerine götürdüklerini anlattı.

resimid_71807801_7180780

Kavaklı köyünde oturan lise öğrencisi Habibe Aydın da 30 kilometre yol gideceklerini ve yağış nedeniyle beklediklerini aktardı. İlyasça köyünde oturan ortaokul öğrencisi Ramazan Köse ise 2 saati aşkın süredir minibüste beklediğini ve daha ailesine haber bile veremediğini ifade etti.

Çalışmaların ardından yol kontrollü açıldı

Jandarma ve özel idare ekiplerinin yoğun çalışmasının ardından öğrenci servisleri, kamyonlar, tır ve küçük araçlara kontrollü olarak geçiş izni verildi.

resimid_71823641_7182364

Öte yandan, Bilecik merkez, Bozüyük, Pazaryeri, Söğüt, Gölpazarı ve İnhisar ilçelerine bağlı çok sayıda köy yolunda yağış nedeniyle aksamaların yaşandığı öğrenildi. İl Özel İdaresine bağlı 50 kişilik ekip, 8 greyder ve 5 kar küreme aracı ile sorun olan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları ve trafik ekipleri de yağış nedeniyle zaman zaman kapanan Bozüyük-Eskişehir, Bozüyük-Kütahya ve Bozüyük-Bursa kara yollarını açık tutmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Kütahya'da kar karayollarını ulaşıma kapattı


Kütahya ve çevresindeki yoğun kar yağışı nedeniyle Eskişehir-Kütahya ve Kütahya-Afyonkarahisar karayolları ulaşıma kapandı. Kar yağışı nedeniyle, Kütahya-Tavşanlı yolunda çok sayıda araç yolda kaldı. İstanbul Antalya karayolunun yoğun kar yağışı sebebiyle 2 saat kapalı kaldı.

resimid_71822291_7182229

Kütahya ve çevresindeki yoğun kar yağışı nedeniyle Eskişehir-Kütahya ve Kütahya - Antalya kara yolu ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Kütahya'yı Eskişehir, Afyonkarahisar, Bursa ve Balıkesir'e bağlayan kara yollarında ulaşım, gece yarısından sonra sağlanmaya başlandı.

resimid_71819761_7181976

İl genelinde aniden başlayan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle saat 16.00 sıralarında kapanan şehirler arası bağlantı yolları, kara yolları ekiplerinin tuzlama ve küreme çalışmasının ardından tekrar ulaşıma açıldı.

Öte yandan, olumsuz hava koşullarından dolayı Kütahya Zafer Hava Limanı'ndaki uçuşların iptal olması nedeniyle umreye gidecekler yolculuklarını
gerçekleştiremedi.

resimid_71822271_7182227

Yollarda çok sayıda kaza meydana geldi.

resimid_71801951_7180195

Bekleme halinde olan uzun yol şoförleri ise 1 saattir beklediklerini ve kar nedeni ile yolların kapalı olduğunu söylediler.

Denizli-Antalya kara yolu çift yönlü ulaşıma açıldı


Kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma tek yönlü kapatılan Denizli-Antalya kara yolu, yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından açıldı.

Denizli-Antalya kara yolu Cankurtaran mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle 1150 rakımlı Kazıkbeli Geçidi'nde bazı araçlar yolda kaldı. Trafik ekipleri, kazalar ve yolda kalan araçların kaldırılması için Antalya'dan Denizli yönüne trafiği tek yönlü kapattı. Yaklaşık bir saat süren çalışmayla yolda kalan araçlar kaldırıldı, ulaşım normale döndü.

Gökpınar Mahallesi Kelleci Kardeşler mevkisinde oluşturulan kontrol noktalarında tır ve çekiciler bekletiliyor, zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor. Yolda kalan araçlar çekiciler yardımıyla kurtarılıyor. Bu arada Denizli-Afyonkarahisar kara yolunda da ulaşımda aksamalar yaşandığı öğrenildi.

Evlerin çatısı uçtu: 1 kişi ağır yaralandı


Ordu genelinde etkili olan şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkilerken, bazı evlerin ve kamu kurumlarının çatılar zarar gördü, uçan çatı bir kişiyi ağır yaraladı.

Ordu'da etkili olan ve gece saatlerinde etkisini arttıran rüzgar, bazı evlerin, kamu kurumlarının çatıları hasar görmesine ve ağaçların devrilmesine neden oldu.

Şiddetli rüzgar nedeniyle, özellikle yüksek kesimlerde maddi zararlar ve yaralanmalar da meydana geldi. Rüzgar nedeniyle çatılardan kopan malzemelerin düşmesi sonucu vatandaşlar tedirgin anlar yaşadı.

Altınordu ilçesi Atatürk Bulvarı üzerinde de 4 katlı bir binanın çatısı uçtu. Olay yerine 112 Acil Servis ekiplerinin yanı sıra, polis, itfaiye ve zabıta ekipleri intikal etti. Çevrede bulunan araçlar zarar görmemesi için olay yerinden uzaklaştırıldı.

İHA İHA


Korgan ilçesinde de şiddetli rüzgarla birlikte düşen çatının altında kalan 46 yaşındaki kadın yaralandı. İlçeye bağlı Karakışla Mahallesi’nde yaşayan Emin’e Argun’un üzerine fırtınayla birlikte bir evin çatısı düştü. Çevredekilerin yardımı ile bulunduğu yerden çıkarılan kadın, Korgan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilen kadın, Fatsa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Bingöl-Erzurum yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı


Yoğun kar ve tip nedeniyle Bingöl-Erzurum Karayolu trafiğe kapandı.

bingol

Geçtiğimiz haftayı yoğun kar yağışı altında geride bırakan Bingöl’de, meteorolojinin uyarısının ardından yağış bugün tekrar başladı. Karla birlikte başlayan tipi nedeniyle, Bingöl- Erzurum karayolu ulaşıma kapandı.

bingolll

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, “Bingöl-Erzurum karayolu, yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı Erzurum Bölge Müdürlüğünce Erzurum bölge sınırından itibaren trafiğe kapatılmıştır” denildi.

resimid_71831121_7183112

Tokat’ta kuvvetli kar yağışı uyarısı


Tokat’ta gece saatlerinden itibaren yoğun kar yağışının etkili olacağı uyarısında bulunuldu.

resimid_71809191_7180919

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Tokat çevrelerinde beklenen kuvvetli kar yağışı etkili olacak. Tokat çevrelerinde gece saatlerinde beklenen kar yağışlarının; kuvvetli (10-20 cm) yüksek kesimlerde ise yoğun (20 cm ve üzeri) olacağı bekleniyor. Açıklamada ayrıca kar yağışından meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Minarenin külahını fırtına yan yatırdı


Muğla ve ilçelerinde etkili olan sağanak ve fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Dalaman ilçesinde hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Hürriyet Mahallesi Camisi'nin minaresi zarar gördü.

resimid_71836391_7183639

Cami imamının haber vermesi üzerine olay yerine Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve güvenlik güçleri sevk edildi. Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz da minareye çıkarak inceleme yaptı. Namaz kılmak için camiye gelen vatandaşlar, cami imamı tarafından minare külahının düşme tehlikesi nedeniyle evlerine yönlendirildi. Caminin eğilen külahı iki vinç ve minareye çıkan işçilerin 1 saatlik çalışmalarının ardından indirildi.

resimid_71791121_7179112

Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde ise şiddetli fırtına sebebiyle dalga boyunun yükselmesi sonucu caretta caretta deniz kaplumbağalarının üreme alanı olan İztuzu Plajı su altında kaldı. Plajda bulunan işletmeleri su bastı. Bölgede bulunan çalışanlar da işletmelerdeki suları temizlemek için çalışma başlattı.

Kar altında mahsur kalan köpekleri AKUT kurtardı


Ankara Elmadağ'da yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan sokak hayvanları, AKUT Arama Kurtarma Derneği ekipleri ve bir hayvanseverin yoğun çabası sonucu telef olmaktan kurtarıldı.

resimid_71804891_7180489

Elmadağ'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle yollar ulaşıma kapanırken, dağın zirvesine yakın bir bölgede mahsur kalan hayvanların kurtarılması için AKUT ekibi çalışma başlattı.

resimid_71804851_7180485

Tipi nedeniyle araçlarla yolun bir kısmını giden ekip, daha sonra hayvanların bulunduğu yere kadar bir buçuk saat yürüdü.

resimid_71804831_7180483

Kendilerine bir hayvansever tarafından kar altında mahsur kalan köpeklerin olduğu yönünde bir ihbar geldiğini belirten AKUT operasyon sorumlusu Mahir Yatağan yaptığı açıklamada, gelen ihbarın ardından hazırlanarak yola çıktıklarını söyledi.

"Açlıktan ve soğuktan telef olan hayvanlar var"

Durumu haber veren hayvansever Faruk Açık ile yola çıktıklarını ifade eden Yatağan, "Gönüllü arkadaşımızı da alarak, Elmadağ'a geldik. Ciddi bir tipi var. Büyükşehir Belediyesine ait dozerler yolları açıyorlar ama tipiden dolayı hemen kapanıyor. O yüzden bizler de çalışmalarımıza hemen başladık. Köylülerden öğrendiğimiz kadarıyla açlıktan ve soğuktan telef olan hayvanlar var. Araçlarla gidebildiğimiz kadar ilerledik. Daha sonra mamaları alarak belirli istikametlere yürüyerek dört noktada hayvanlar için mama bıraktık." diye konuştu.

"Hayatlarından endişe ediyoruz"

Yaklaşık beş yıldır bölgede hayvanların karınlarını doyuran 43 yaşındaki hayvansever Faruk Açık da AKUT eşliğinde mama bırakabildiklerini ve dağlarda mahsur kalan yüzlerce sokak hayvanın olduğunu belirtti.

Mahsur kalan hayvanlara ulaşmanın yolunu aradıklarını anlatan Açık, "Bugün AKUT eşliğinde besleme yapabildik. Dağların arkasında mahsur kalan yüzlerce sokak hayvanımız vardı. Dokuz gündür onlara ulaşmanın bir yolunu arıyorduk. Dört gündür ise belediye ekipleri yoğun bir çalışma yapıyorlar. Bugün de AKUT desteğiyle canlarımıza ulaştık. Ancak sürekli beslediğimiz çocukları göremedik. Onların da hayatlarından endişe ediyoruz. Bir çok noktaya yiyecek bıraktık. Arazi koşulları çok kötü durumda. Çok kuvvetli tipi ve soğuk var. Bu soğukla baş etmelerine ihtimal veremiyoruz. Allah yardımcıları olsun." diye konuştu.

Evinin çatısında çanak anteni düzeltirken düşerek öldü


Bursa'nın İnegöl ilçesinde çanak anteni düzeltmek için evinin çatısına çıkan Salih Sucu (59) dengesini kaybederek düştü.

resimid_71802711_7180271

Ağır yaralanan Sucu hastanede yaşamını kaybetti.

Olay, Kemalpaşa Mahallesi Hocaköyyolu Sokak'ta meydana geldi. 3 katlı binanın çatısına çanak anteni düzeltmek için çıkan Salih Sucu, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yere düşerek ağır yaralandı.

resimid_71803111_7180311

Sucu, ihbarla olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Salih Sucu, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Tatvan'da çatıdan düşen kar kütlesi öldürdü


Bitlis'in Tatvan ilçesinde yolda yürüyen Abdurrahman Güler (47), apartmanın çatısından düşen kar kütlesinin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.

resimid_71795101_7179510

Olay bugün öğle saatlerinde Tatvan ilçesi İşletme Mahallesi Hal Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde yürüyen Abdurrahman Güler'in başına, 6 katlı apartmanın çatısından kar kütlesi düştü. Ağır yaralanan ve ambulanla hastaneye kaldırılan Güler, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Güler'in ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Fırtına ve yağmur Antalya'da hasara neden oldu


Antalya'nın Kaş ve Demre ilçelerinde şiddetli yağış ve fırtına seralara zarar verirken, Kumluca Sebze ve Meyve Hali'nin çatısı kısmen çöktü.

resimid_71807471_7180747

Kaş ilçesine bağlı Kınık Mahallesi'nin Göçebeler mevkisinde sabah saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına bazı seralarda zarara yol açtı. Naylon örtüler yırtıldı, yağmur nedeniyle seralardaki ürünler zarar gördü. Çavdır Mahallesi'nde ise derenin taşması sonucu Çetin Kıras'a ait 1,5 dönümlük domates serasını su bastı.

resimid_71833691_7183369

Taşkın nedeniyle serada büyük çapta zarar oluştu. Fırtınada çok sayıda ağaç devrildi, yerlerinden söküldü. Patara Mahallesi'nde de fırtına etkili oldu. Fırtına nedeniyle 10 dönüm seranın plastik örtüsü yırtıldı, ürünler zarar gördü.

resimid_71839411_7183941

Demre ilçesinde ise şiddetli rüzgar nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu. Üreticiler, seralarının fırtınadan etkilenmemesi için seralarda nöbet tutuyor. İlçede zaman zaman elektrik kesintisi yaşanıyor.

Halin çatısı çöktü

Fırtına, Kumluca ilçesinde de maddi hasara yol açtı.

resimid_71781921_7178192

Yağış ve fırtına nedeniyle Kumluca Sebze ve Meyve Hali'nin çatısı çöktü; bazı iş yerleri ve park halindeki araçlar zarar gördü. Sebze ve meyve yüklenen iki TIR'da, üzerlerine çatının çökmesi nedeniyle hasar meydana geldi.

Ağaç otomobilin üzerine devrildi

Kemer'de sabah saatlerinde başlayan yağmurun ardından saatteki hızı 30 ila 50 kilometreyi bulan rüzgar etkili oldu.

resimid_71812011_7181201

Saat 16.00 sıralarında, Merkez Mahallesi Hastane Caddesi 101'inci Sokak'ta bulunan ASMEK binası yanındaki bir ağaç rüzgarın etkisiyle kökünden sökülerek, park halindeki 34 SCY 04 plakalı otomobilin üzerine devrildi. Otomobilde hasar oluştu. Olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ağacı kaldırdı. Polis ise olayla ilgili tutanak düzenledi.

Dalgalar tesise zarar verdi

Finike ilçesinde de gün boyu fırtına ve şiddetli yağış etkili oldu. Finike Belediyesi'ne ait Gökliman Plajı'ndaki tesisler, dalgaların yükselmesi ve fırtına nedeniyle zarar gördü. Fırtınanın etkisiyle camlar kırıldı, tesis içindeki malzemeler yerlere savruldu. Fırtına nedeniyle bazı seraların naylonları atarken, bazı ağaçlar da devrildi.

Tekneler alabora oldu

Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesi'ndeki Yapraklı Deresi üzerinde bulunan balıkçı tekneleri ise fırtına sonrası denizin geri taşması nedeniyle zarar gördü.

resimid_71815841_7181584

Bazı tekneler alabora oldu, bazıları ise kayalıklara çarparak hasar aldı.

resimid_71812211_7181221

Alanya'da çatılar uçtu, ağaçlar devrildi

Alanya'da dün gece başlayan ve etkisini halen sürdüren şiddetli yağış ile fırtına yaşamı olumsuz etkiledi.

resimid_71811741_7181174

Alanya Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, hava sıcaklığı 13 dereceye kadar düşerken, metreyekareye 25 kilogram yağış düştüğü ve rüzgar hızının ise saatte 60 kilometreye ulaştığı belirtildi. Yağış ve fırtınadan dolayı ağaçlar devrildi. Devrilen ağaçlardan kopan dallar ise çevredeki araç ve iş yerine zarar verdi.

dd

Şiddetli rüzgar nedeniyle Oba Mahallesi'ndeki ilkokulun ve Çarşı Mahallesi'ndeki lisenin çatısı uçtu. Olayda yaralanan olmazken, itfaiye ve Belediye ekipleri araçların üzerine düşen ağaçları keserek kaldırdı. Devrilen ağaç dalları nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Şiddetli rüzgar ve sağanağın sabah saatlerine kadar etkisini sürdüreceği kaydedildi.

Kaş'ta tekneler yan yattı

Kaş'ta etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle Kalkan Limanı'nda bakım için karaya çekilen 6 tekne, bulundukları iskelelerden kurtularak yan yattı. Teknelerde büyük hasar meydana geldi. Bazı küçük balıkçı tekneleri oluşan dalgalarda limana gömüldü. Teknelerin Uğur Baynur, Murat Kocabaş, Alpaslan Günal ve Ali Tosun adlı turizmcilere ait olduğu belirtildi.

Dev dalgalar yolu vurdu

Fırtına nedeniyle D-400 Karayolu'nun Kaş-Kalkan mevkisinde dev dalgalar oluştu.

resimid_71839571_7183957

Dalgaların savurduğu taşlar nedeniyle zaman zaman yol ulaşıma kapandı, sürücüler zor anlar yaşadı.

Gazipaşa'da seralar zarar gördü

Gazipaşa'da sabah saatlerinde etkisini gösteren sağanak ve fırtınanın akşama doğru şiddetini artırması nedeniyle Pazarcı Mahallesi'nde seralar ve çilek bahçeleri zarar gördü. İskele bölgesinde bazı iş yerlerinde hasara neden olan sağanak ve fırtına, ağaçları devirdi, trafik levhalarını yan yatırdı. Şehir merkezinde yer yer elektrik kesintileri yaşandı. Kırsal mahallelerde de benzer görüntüler ortaya çıktı. Göçüklerin meydana geldiği Sugözü yolu trafiğe kapandı.

Yolcu otobüsü şarampole devrildi, kaymakam yolculara yemek verdi


Antalya´nın Akseki ilçesinde yolcu otobüsü şarampole devrildi. Otobüsteki 15 yolcu ve 2 personel kazayı yara almadan atlattı.

resimid_71837931_7183793

Kaza, akşam saatlerinde, Antalya- Konya yolunun 9. kilometresindeki Akseki´ye bağlı Akçeşme mevkisinde meydana geldi. Süleyman Tuğrul yönetimindeki 27 R 5848 plakalı yolcu otobüsü, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. 15 yolcu ve 2 görevlinin bulunduğu otobüstekiler kazayı yara almadan atlattı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri yolcuları otobüsten çıkardı. İlçe Jandarma Komutanlığı´na getirilen yolculara kaymakamlık tarafından yemek verildi.

Yalova'da yolcu otobüsü devrildi: 12 yaralı


Yalova'da, yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 12 kişi yaralandı.

resimid_71850251_7185025

Fethiye-İstanbul seferini yapan Hasan Kazan yönetimindeki yolcu otobüsü, Yalova-Bursa kara yolunun Kocaeli istikametinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak devrildi. Kazada, ilk belirlemelere göre 12 yolcu yaralandı. 112 acil servis ekiplerince Yalova Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

resimid_71850231_7185023

Devrilen otobüsten çıkarılan diğer 18 kişi ise başka bir otobüsle yolculuklarına devam etti.

Karabük’te araçlar yolda mahsur kaldı


Karabük’te akşam saatlerinde aniden bastıran kar yağışı nedeniyle Ankara-İstanbul ulaşımını sağlayan yolda çok sayıda araç mahsur kaldı.

resimid_71850331_7185033

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ankara-İstanbul ulaşımını sağlayan yolda çok sayıda araç mahsur kalırken, karayolları ekiplerinin yolda çalışma yapmamasına sürücüler tepki gösterdi. Araçların yaklaşık 4 saat boyunca Kemikli rampalarında kalması sonrası köylüler traktörlerle yolu açmaya çalıştı.

resimid_71845771_7184577

Trafik polisleri İsmetpaşa rampaları ile Kemikli rampalarında tonajlı araçlar ile kar lastiği ve zincir bulunmayan otomobillerin geçişine izin vermezken, yol boyunca park eden tırlar ve ağır tonajlı araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.

resimid_71844441_7184444

Kar yağışı Safranbolu’da da etkili oldu. Kar kalınlığının yaklaşık 10 santimetreye ulaştığı kentte trafiğe kapanan yollar belediye ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışmaları sonrası yeniden trafiğe açıldı.

resimid_71847101_7184710

Karabük Valisi Fuat Gürel’in il ve ilçe genelinde okulların 1 gün arayla tatil edildiğini duyurmasının ardından öğrenciler parklarda kardan adam yaparak kartopu oynadı.

resimid_71850321_7185032

Çok sayıda maddi ve yaralamalı kazanın meydan geldiği Karabük’te kar yağışının bugün de aralıklarla devam edeceği öğrenildi.

resimid_71844451_7184445


Olumsuz hava koşulları nedeniyle Zonguldak-Ereğli yolu tır geçişlerine kapatıldı

Zonguldak-Ereğli kara yolunda etkili olan kar yağışı nedeniyle TIR'ların geçişine izin verilmiyor.

resimid_71849831_7184983

Kara yolunu TIR geçişlerine kapatan ekipler, diğer araçlardan kar lastiği ve zinciri bulunanlara izin veriyor.

resimid_71849861_7184986

Kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücülerin araçları yolda kalırken, bazıları da kaygan yolda kontrolden çıkarak refüjlere çarptı.

resimid_71849851_7184985

Kazalar nedeniyle yer yer araç kuyrukları oluştu.

resimid_71849821_7184982

Görüş mesafesinin yer yer 5 metreye düştüğü kara yolunda kalan araçlar, çekici yardımıyla kaldırılıyor.

resimid_71849061_7184906


Eskişehir'de kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Eskişehir-Afyonkarahisar yolunda servis otobüsüyle çarpışan otomobildeki 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı.

resimid_71839131_7183913

Kaza, akşam saatlerinde Eskişehir-Afyonkarahisar yolunun 25'inci kilometresinde meydana geldi. İ.Ş. yönetimindeki 26 S 6073 plakalı servis otobüsü ile Devrim Cevizci yönetimindeki 07 MVE 07 plakalı otomobil çarpıştı. Kazanın etkisiyle otomobil hurdaya dönerken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Otomobilde sıkışan sürücü Devrim Cevizci ve yolcu Mahir Cevizci ile Ali Özdemir itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı. Sağlık görevlilerinin yaptığı müdahaleye rağmen Mahir Cevizci hayatını kaybetti. Yaralı olan Devrim Cevizci ve Ali Özdemir ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Servis otobüsü sürücüsü İ.Ş. gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Fırtınanın devirdiği ağaç otomobilin üzerine düştü


Çorum’da akşam saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle devrilen ağaç park halindeki otomobilin üzerine düştü.

İHA İHA


Olay, Bahçelievler Mahallesi Dumlupınar 1. Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir arkadaşını misafirliğe gelen Deniz Arıcı, aracını öğretmen lojmanları önüne otomobilini park etti. Bir süre şiddetli fırtınanın etkisiyle lojman içerinde bulunan çam ağacı park halindeki ağacın üzerine devrildi. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olayda araçta maddi hasar meydana geldi.

İHA İHA


Devrilen ağacının sesini duyan site sakinleri durumu polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Sokağın ortasına devrilen ağaç ayrıca elektrik tellerinin kopmasına da neden oldu. Kopan elektrik telleri nedeniyle öğretmen lojmanlarına bir süre elektrik verilemedi. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından kaldırıldı.

AJANSLAR