Dün akşam saatlerinde Trabzon'un 10 ilçesinde çıkan yangınların ardından Artvin, Giresun ve Ordu'nun bazı ilçeleri de alevlerle teslim oldu.

Bir açıklama yapan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey,  "Trabzon'da 37 noktada meydana gelen örtü yangınından 22'si söndürüldü, 7'si kontrol altına alındı, 8'inin de kontrol altına alınabilmesi amacıyla ekipler müdahaleye devam ediyor. Sabotaj olduğuna dair bir bulgu yok. Bahçelerde kuruyan otlar yakılmış" dedi.

"TAHMİNİMİZ BAHÇE TEMİZLİĞİNDEN KAYNAKLANDIĞI ŞEKLİNDE"

Yangınların bahçe temizliği nedeniyle çıkmış olabileceğini tahmin ettiklerini dile getiren Karacabey, "Çünkü başka bilgi, bulgu yok. Gördüklerimiz
ve tahminimiz bahçe temizliğinden kaynaklandığı şeklinde. Güvenlik güçleri araştırmalarını sürdürüyorlar, onlar da şu ana kadar farklı bir bilgi paylaşmadılar" diye konuştu.



Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise "Ciddi bir rüzgar var. Örtü yangını çok çabuk bir şekilde ilerleyebiliyor. Birinci derece riskli gördüğümüz yerlerde ekiplerimiz kritik noktalarda bekliyor" dedi.

Haber ajanslarının aktardığına göre Trabzon'da 37, Ordu'da 23, Giresun'da sekiz ve Artvin'de bir alanda yangın çıktı.

TRABZON: Akçaabat, Araklı, Arsin, Çaykara, Dernekpazarı, Köprübaşı, Of, Ortahisar, SürmeneVakfıkebir ilçelerindeki yangınlarda çok sayıda tarım arazisi zarar gördü. 37 yangından 22'si söndürüldü. Sabaha kadar süren 15 yangından 8'i kontrol altına alındı.



ARTVİN: Borçka ilçesinde çıkan ve kontrol altına alınan orman yangınında yaklaşık üç hektarlık alan zarar gördü.

GİRESUN: Şehir merkezine bağlı Seldeğirmeni, Gaziler, Sayca mahalleleri ile Yağlıdere, Espiye, Piraziz, Eynesil, Keşap ilçelerinde yangın çıktı. Merkeze bağlı mahallelerde yangınlar kontrol altına alınırken, ilçelerde oluşan yangınlar ise itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor.



ORDU: Ünye ilçesine bağlı Kadılar, Yiğitler ve Üçpınar mahallelerindeki fındık arazisi ile ormanda çıkan yangınlar kontrol altına alındı. Yangında 100 hektarlık alan zarar gördü. (DHA-İHA-AA)