SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 31 Mart yerel seçimleri çalışmaları kapsamında memleketi Sivas'a geldi. Karamollaoğlu kent meydanında partisince düzenlenen mitingde halkla hitap etti. Hafif yağmur altında gerçekleşen mitingde Karamollaoğlu, Yeni Zelanda'da camilere yönelik terör saldırısını kınayarak sözlerine başladı. Müslümanların birlik olması gerektiğini belirten Karamollaoğlu, "Dünyada birtakım hadiseler oluyor. Dün cuma namazı esnasında Yeni Zelanda'da 49 Müslüman kardeşimiz hunharca, canice katledildi. Dün kınadım, bugün de kınarız, yarın da kınarız. Ama kınamakla problemlerimiz çözülmüyor. Orada bir cani, bir vahşi, insanlıktan nasibi olmayan bir insan, caminin içinde ibadetle meşgul olan insanları katletti. Ama bugün dünyanın dört bir yanında Müslümanlar katlediliyor. Filistin'de, Keşmir'de, Suriye'de, Libya'da, Yemen'de Müslümanlar katlediliyor. Arakan'da, Afganistan'da katliam var. Bunlar ne yazık ki bütün Müslüman âleminin gözlerinin içine bakarak gerçekleşiyor. Bir tane çözüm var, o da; Müslümanlar bir araya gelecekler, el birliği edecekler, bütün bu yanlış gidişlerle el birliği ile mücadele edecekler" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a: Bu kadar yalan nasıl söylenir?" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday çıkarmadığını söyledi. Erdoğan'ın sözlerine Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu sert bir yanıt verdi. Karamollaoğlu, 'Bu kadar yalan nasıl söylenir? Hiç mi utanma duygusu yok?' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/karamollaoglu-foto-aa_16_9_1552644722.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/karamollaoglundan-erdogana-bu-kadar-yalan-nasil-soylenir-3924661/"]

'O MESAJLARINIZ BİZE SÖKMEZ'

Temel Karamollaoğlu, dünyanın bir çok yerinde Müslümanların katledildiğini, bunlara seyirci kalmak yerine Müslümanların bir araya gelmeye ihtiyacı bulunduğunu söyledi. Karamollaoğlu, "Yarın birisi çıkar, 'Bu 49 insanın kan bedelini ödeyeceğim, bizi affedin' der. Ne olacak, çözülecek mi bu Müslüman düşmanlığı? Hayır. İcraat gerektirir. Bizler iktidarda olmadığımız için sadece fikirlerimizi beyan edebiliriz. Ama iktidarlara düşen bizim gibi protesto etmek değildir. Adım atmak, icraatta bulunmak, İslam ülkelerinin tamamını bir araya getirmektir. Yeni Zelanda'dan Türkiye'ye mesaj verenlere sesleniyorum. O mesajlarınız bize sökmez. Biz sizin gibilerle karşı karşıya geldiğimizde, onlarla karşılaştığımızda Türkiye'de kucaklaşmasını biliriz. Böyle şartlar meydana geldiği zaman kimse size pabuç bırakmaz. O zaman herkes bilir ki Cumhurbaşkanı da bizim Cumhurbaşkanımızdır, bu devletin tamamı da bizim devletimizdir" dedi.

[old_news_related_template title="Karamollaoğlu: Erdoğan kimin oyuna talipse ben de o oylara talibim" desc="Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Biz bu sefer ittifakın içerisinde yer almadık; ama ısrarla bizi hep Millet İttifakı'nın içerisine koymaya çalışıyorlar. Bu memleket hepimizin, aramıza düşmanlık sokmaya kimsenin hakkı yok. Ben dedim; şu anda Cumhurbaşkanı Erdoğan kimin oyuna talipse ben de o oylara talibim. Sen talip olursan vatanseversin, biz olursak 'hain' diye göstereceksin' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/karamollaoglu-dha1_7705103_16_9_1552239795.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/karamollaoglu-erdogan-kimin-oyuna-talipse-ben-de-o-oylara-talibim-3856348/"]

'AK PARTİ YORULDU'

Yerel seçimlerle ilgili konuşan Temel Karamollaoğlu, ülkede herhangi bir beka sorunu bulunmadığını söyledi. Karamollaoğlu şöyle devam etti:

"Bizim geleceğimiz, bekamız tehlike altındaymış gibi kanaat oluşturulmaya çalışılıyor. Biz bunun gerçekçi olmadığını söyledik. Ülkemiz, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu tarihten bu zamana kadar dış güçlerin gözündedir, tehdidi altındadır. Elbette biz bunu biliriz ve buna karşı nasıl tedbir almamız gerektiğiniz de biliriz. Bugün ne yazık ki iktidarda bulunan arkadaşlarımız kendi bekalarını ülkenin bekasıymış gibi göstermeye kalkıyor. Bu doğru değildir. Bunları tekrar tekrar söyledik. Hatta kendileri de itiraf ettiler. Teşkilatlarında, belediyelerinde, bakanlıklarında metal yorgunluğu olduğunu kendileri söylediler. Biz de diyoruz ki doğru söylediniz. Doğru bir teşhiste bulundunuz ama bir eksiğiniz var. Bu sadece sizin teşkilatlarınızda, belediyelerinizde, bakanlıklarınızda değil; genel merkezinizde. AK Parti yoruldu, artık ülkenin problemlerine çözüm üretemiyor. Biz bunu dile getiriyoruz."

[old_news_related_template title="Temel Karamollaoğlu'ndan iddialı 31 Mart açıklaması" desc="Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek seçimlerde patlama yapacaklarını belirterek, 'Halkımızın büyük bir kısmının teveccühü bizden yana olacak' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/saadet-dha1_7617668_16_9_1551557543.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/temel-karamollaoglundan-iddiali-31-mart-aciklamasi-3757690/"]

'SEÇİMLERE TEK BAŞINA GİREN TEK PARTİYİZ'

Seçimlere tek başına girdiklerini ve bir ittifak içinde olmadıklarını hatırlatan Temel Karamollaoğlu şunları söyledi:

"Bugün bizi farklı şekillerde itham etmeye çalışıyorlar. Bizim derdimiz başka. Biz ortaya çıkarken, bu seçimler için ayağa kalkarken prensiplerimizi belirledik. Bütün belediye başkan adaylarımız bunları dile getiriyorlar. Herkes biliyor, siz de duydunuz. Biz bir ittifak içinde değiliz. Saadet Partisi olarak, Türkiye'nin dört bir yanında seçimlere tek başına giren tek partiyiz. 'Biz seçime gireceğiz ama size başkaları oy vermesin'; hadi oradan. Sen onların oyuna talipsen ben de talibim. Ne demek yani başkaları oy vermesin? Biz bu ülkenin vatandaşı olan herkesin oyuna talibiz. Aynen AK Parti'nin, aynen MHP'nin, aynen CHP'nin, İYİ Parti'nin yaptığı gibi. Biz elbette bu ülkede yaşayan her insanın oyuna talibiz. Başka türlü iktidara mı gelinir? Size oy verdikleri zaman iyi, bize oy verdikleri zaman terörist. Bırakın şu mantığı Allah aşkına. Memlekete huzur böyle gelmez. Onun için biz başkayız, biz kucaklarız."

Konuşmasının ardından Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na SP İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Demir Grup Sivasspor forması ve İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından tablo hediye edildi.

Mitingin sonunda Karamollaoğlu, SP Sivas Belediye Başkan Adayı Melih Seçilmiş, ilçe ve belde belediye başkan adayları birlikte partilileri selamladı. DHA