İstanbul Kartal'da çöken 8 katlı binanın enkazında arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Olay yerinde ambulans ve itfaiye ekipleri hazır bekletilirken, çöken binanın çevresinde oluşturulan güvenlikli bölgede ise enkaz altında kalanların yakınlarının umutlu bekleyişi sürüyor.

Çalışmaları gözlemleyen vatandaşlardan ve ekiplerden alınan bilgiye göre; enkazın hemen yanında boşaltılan 9 katlı binada dün gece saatlerinde sallantı yaşandı.
Bunun üzerine arama kurtarma çalışmalarına gece saatlerinde bir süre ara verildi. Çevre güvenliği alan ekipler bir süre sonra çalışmalara devam ederken, söz konusu bina ise denge çubukları ve lazerlerle denetlenmeye devam ediyor.

"BUNLARI HAK ETMİYORUZ"


Öte yandan İYİ Parti miletvekilleri ve İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ayşe Çağlayan’ın da bulunduğu heyet enkaz bölgesinde incelemelerde bulundu. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunan heyet ziyaretin ardından açıklama yaptı.  Ziyaretin ardından Sözcü’ye konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu, üzücü bir olay olduğunu belirterek," Hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımızın ailesine baş sağlığı diliyorum. Büyük bir kısmı benim çok yakın hemşerilerim. Halen enkaz altında olan varsa onlar için de dua ediyoruz. Bir tarafta cenazeler, bir tarafta beklentiler, bir tarafta daha çökme sırasını bekleyen binlerce bina var. Diğer taraftan da para toplamak için İmar Barışı diye millete parayla mezar aldılar. Bunlar çok ağır olaylar. Türk Milleti'nin hak ettiği işler değil bunlar. " diye konuştu.