Tüm Türkiye'yi yasa boğan olay önceki gün saat 16:00 sıralarında meydana geldi. Kartal, Orhantepe Mahallesi'nde bulunan 8 katlı Yeşilyurt Apartmanı büyük bir gürültüyle çöktü. Kayıtlara göre; 43 kişinin ikamet ettiği ve altında bir tekstil atölyesinin bulunduğu apartmanın enkazına çok sayıda itfaiye, sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi. Şimdiye kadar enkazdan 13 kişi yaralı olarak kurtarıldı. 3 kişinin de cansız bedenine ulaşıldı.

Binaya cam takmak için gelen Volkan Balta da enkazda kurtarılmayı bekliyor.


CAM TAKMAK İÇİN GELMİŞTİ!

Yeşilyurt Apartmanı'nda mahsur kalanlar arasında, birinci kattaki daireye cam ölçüsü almak için giren camcı Volkan Balta'nın da bulunduğu ortaya çıktı. AFAD ekipleri enkazda kalanları kurtarmak için yoğun çaba harcarken, Balta'nın 10 yıl önce ayrıldığı eşi Arife ve çocuğu Hakan Balta da çalışmaları yaşlı gözlerle takip etti.

Volkan Balta'nın eski eşi Arife de enkaz başında müjdeli haberi bekliyor.


"BİNA YIKILMADAN ÖNCE SARSINTI OLMUŞ CAM KIRILMIŞ. ONU TAMİR ETMEYE GİTMİŞTİ"

Camcı Volkan Balta'nın eşi Arife, Sözcü'ye enkaz başında yaptığı açıklamada "Biz anlaşamadığımız için ayrılmıştık. Eşim çok iyi ve hayat dolu bir insan. İçimde kötü bir sıkıntı yok umutluyum çünkü o askerliğini komando olarak yapmıştı. Açlığa, susuzluğa zorluklara dayanıklı. Dün, bina çökmeden önce sarsıntı olmuş, birinci katın camı kırılmış. Eşimde cam takmaya gelmiş. Ama inanıyorum ben sağ salim çıkacak..." dedi.

Volkan Balta'nın bir süredir birlikte olduğu Rus uyruklu sevgisili de olay yerine gelerek çalışmaları takip etti.


RUS SEVGİLİSİ DE ESKİ EŞ GİBİ OLAY YERİNDE BEKLEDİ

Öte yandan Volkan Balta'nın Rus uyruklu sevgilisi de enkaz çalışmalarını yerinden izledi. Gazetecilerin sorularına yanıt vermeyen acılı kadın daha sonra bölgeden ayrıldı.