Mehmet ANDAÇ, Gökçe GÜNAÇ / ÇANAKKALE

Çanakkale'nin tek su kaynağı Atikhisar Barajı su toplama havzasında sürdürülen metalik madencilik faaliyetlerine karşı başlatılan destek eylemleri sırasında, aralarında Sözcü muhabirinin de olduğu bir grup çamura bulanmış bir oğlağın hayatını kurtardı. Üzerindeki çamurun kuruduğu ve gözlerine kadar bulandığı çamurdan oğlağı arındırmak dakikalarca sürdü.

Sözcü muhabiri Mehmet Andaç alanı gözlemlediği sırada oğlak  sesini duyduğunu ve çamura bulanmış olduğunu fark ettiğini belirterek, “Oğlağın olduğu alana yöneldik ve onu kurtardık, metrelerce kucağımda taşıyarak vatandaşların yanına kuzuyu bıraktım. Üzerindeki çamur kuruduğu için, diğer vatandaşlar ile birlikte oğlağı dakikalarca yıkayarak hayatını kurtardık” dedi.



[old_news_related_template title="Kaz Dağları’ndaki maden aramasına neden karşılar? Desteğe gidenler anlattı..." desc="Türkiye'nin oksijen depolarından Kaz Dağları'na yapılmak istenilen altın madenine karşı doğa ve yaşam için başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti'nde desteğe gelenler, neden eyleme geldiklerini anlattılar. Elinde Türk Bayrağı ile desteğe gelen 65 yaşındaki Mehmet Aksu “Buraya torunlarım için geldim, buraya Ak Partili seçmenlerin torunları için de geldik, onlar bu işin farkında değiller, hepimizin torunları bunu zamanı geldiğinde çekecek, biz korumak istiyoruz” diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/05/iecrop/kazdagalari-yan_16_9_1565002755.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kaz-daglarindaki-maden-aramasina-neden-karsilar-destege-gidenler-anlatti-5266683/"]