Kaz Dağları'nda yaşanan tahribatla ilgili AKP Çanakkale Milletvekili Bülent Turan açıklama yapmış ve tepki çekmişti. Şarkıcı Gökhan Özoğuz, sosyal medya hesabından Kaz Dağları hakkında açıklamada bulunan AKP Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'a yanıt verdi.

KAZ DAĞLARI AÇIKLAMASINA TEPKİ

Turan’ın Kaz Dağları’ndaki protestolarla ilgili olarak yaptığı; “Misafirlerimizin aklına, ‘2 yıldır ağaç kesilirken eylem yapmadık da kesim bittikten sonra eylem yapıyoruz, bugün eylem yapmanın ağaçlara faydası yok. Peki kime faydası var?' diye sormak gelmedi mi?” açıklamasını hesabından paylaşan Özoğuz, milletvekiline cevaben şunları yazdı:

“E haberimiz yoktu ki ağaç katliamı olacağından! Bilsek ilk ağaç kesildiğinde korumaya çalışırdık! Kaldı ki bu savunma şekli ne kadar üzücü siz bilmiyor musunuz? Siyanür ile toprağı zelil ederseniz doğayı katledeceğinizi?”

BATAKLIKTAKİ OĞLAK KURTARILDI

Kaz Dağları'nda dün düzenlenen büyük buluşma esnasında vatandaşlar tarafından maden ocağındaki bataklıkta bulunan oğlak tedavi altına alınmıştı. 3 gündür aç ve susuz olduğu belirtilen oğlağın bataklıktaki o fotoğrafı yaşanaları özetler gibi… Bataklıktan kurtulduktan sonra veterinerde tedavi altına alınan oğlağa bulunduğu tepeye izafen “Balaban” adı verildi.


Çanakkale’de sürdürülen metalik madencilik faaliyetlerine karşı başlatılan su nöbeti, ülkenin dört bir yanından gelen vatandaşlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.






Nezahat Ertopcu




Madene neden karşı olduğunu sorduğumuz vatandaşlardan 71 yaşındaki Nezahat Ertopçu, “Dağları kurtaracağız, el birliği ile yapacağız, Allah yüreklerine merhamet versin, bizim altınlarımız yeter Türkiye'ye. Ne lüzüm var yerin altındakileri çıkarmaya uğraşıyorlar, bizlere de zehirli sular içirecekler, yeter, durdursunlar bu işi” diye konuştu.






Hanife Dörtbaş




73 yaşındaki Hanife Dörtbaş da, madene neden karşı çıktığını şu sözlerle anlattı: “Haklarımızı, istiklalimizi korumak için, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti bize tertemiz bıraktığı cumhuriyeti korumak için buradayız. Onlar bize tertemiz bıraktıysa bu vatanı, bizim de korumamız gerekir, bunun mücadelesini veriyoruz, maden istemiyoruz.”






Mehmet Aksu









Elinde Türk Bayrağı ile desteğe gelen 65 yaşındaki Mehmet Aksu da “Buraya torunlarım için geldim, buraya Ak Partili seçmenlerin torunları için de geldik, onlar bu işin farkında değiller, hepimizin torunları bunu zamanı geldiğinde çekecek, biz korumak istiyoruz” sözlerini kullandı.






Dicle Doğan




Direnişin ilk gününden itibaren alanda olduğunu belirten Dicle Doğan ise “Şu an burada gördüğüm kalabalığa inanamıyorum, geldiğimizde 10 kişiydik şu an binlerce insanız” diyerek, “Uyanışa ortak ol” diye bağırdı.






Erdal Yavaş




Sermayenin düzenine karşı olduğu için desteğe geldiğini anlatan Erdal Yavaş isimli genç, “Kaz Dağları hepimizin, doğamızı, ormanımızı kirleten bizi zehirleyen bu düzene, bu sermaye düzenine karşıyız, burada destek için bulunmaya devam edeceğiz, sürecin takipçisiyiz” dedi.





Adana'dan gelen çocuk basketbolcular da Kaz Dağları'na destek için geldiklerini belirterek, “Çanakkale Belediye Başkanımızın daveti ile buraya geldik. Biz de Kaz Dağları'nı korumak amacıyla buradayız” ifadelerini kullandılar.








“KAZ DAĞLARI’NDA BİR AĞAÇ DAHİ KESTİRMEYECEĞİZ”








Annesi ile birlikte desteğe gelen 10 yaşındaki Arda da “Buradayım, çünkü Kaz Dağları'ndaki ağaçlar kesiliyor, yok ediliyor, ülkemizde altın arıyorlar. Bu durum çoğu kişinin hoşuna gitmiyor. Yapmamalarını rica ediyorum” dedi. Annesi de çocuklarının geleceği için burada olduğunu belirterek, “Bizler de çocuklarımızın geleceği için buradayız, bu geleceği onlara borçluyuz, onlara katlettirmeyeceğiz Kaz Dağları'nı. Bir tane ağaç dahi artık kestirmeyeceğiz” şeklinde konuştu.