SIRA İKİNCİ ETAPTA: Seçimlerde güzel bir sonuç elde ettik. Bazı illerde beklediklerimiz olmadı ama sonuç iyi oldu. Seçimlerin birinci etabını tamamladık. Bu seçimlerde birlikte çalışmanın ve ortak sesin sonuçlarını elde ettik. Şimdi sıra ikinci etaba geldi. Bu etap Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Bu seçimlerde de yine aynı şekilde birlikte ortak ses ile çalışacağız. Ne zaman derseniz zaten yerel seçimlerin bittiğinin ertesi günü başladık. Her ile tekrar gideceğiz. Türkiye’nin bir çıkışa ihtilacı var.Tablo karamsar ama biz buna teslim olmayız.

KARANLIĞI AŞARIZ: Karanlığı halkla birlikte aşacağız. Geldiğimiz nokta Türkiye'nin bu karanlık süreci aşma noktasıdır. Burada en çok güven duyulacak parti de kimse endişe etmesin CHP'dir. Kanaat önderlerine soracağız: Bizim ne eksiğimizi, yanlışımızı gördünüz? Böylece düne kadar pek çok kesimle ilişki kurmadınız diye gelen eleştirileri de bir tarafa bırakacağız.

HER KESİMLE KUCAKLAŞACAĞIZ: Toplumun her kesimiyle; işsizle, sanayiciyle, çiftçi, esnaf ile de görüşeceğiz, çözümlerimizi aktaracağız. Türkiye zengin bir ülke. Parası, imkanları var. Üç tarafı deniz, temiz havası, güzel iklimi, bereketli toprakları var. Peki neden Türkiye bu halde? Çünkü yönetilmiyor, savruluyor. Biz Türkiye'yi hakça, adil yöneteceğiz. Hiç kimseyi kimliğinden, inancından, yaşam tarzından ötürü ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Bu bizim boynumuzun borcudur.

SUDA BİLE AYRIŞTIRDILAR: Bizim ayrışmamız, bölünmememiz lazım. Toplumun her kesimini kucaklamamız lazım. Öyle bir noktaya geldik ki içtiğimiz suda bile toplumu ayrıştırdılar. Oysa su azizdir. Su mübarektir. Su bütün canlıların ihtiyacıdır. Kuran'ın 63 ayetinde su geçer. Nasıl olur da su konusunda ayrışırız? Su bizim hayatımızın bir parçasıdır. Özellikle AK Partili ve ülkücü kardeşlerime sesleniyorum: Su üzerinden bir toplum ayrışır mı Allah aşkına? Neymiş, Ekrem İmamoğlu kazanmış. İstanbul Büyükşehir Hamidiye sularının sahibi, kurucusu, dağıtıcısı...O zaman Hamidiye su içmeyelim. Nedir Allah aşkına bu ?

BİRAZ VİCDAN:
İnsanda biraz vicdan olur. Su konusunda toplum ayrışır mı, bölünür mü? Akıl var, su bu istediğini içersin. Biz bu noktadan toplumu alıp, bütün haline getireceğiz. Suyu kim üretirse üretsin, ihtiyaç duyduğumuz anda içeceğiz. Abdestimizi de alacağız, banyomuzu da yapacağız. Bu durum toplumda kin ve öfke duygularının dışa yansımasıdır. ‘Sen kazandın gör ben sana neler yapacağım’ ifadesidir. Demokrasilerde kazanmak, kaybetmek de doğaldır. Hani Rahmetli İnönü'ye diyorlar ya: 'Paşam seçimleri kaybettin.' 'Evet, ben kaybettim ama hayatımın en büyük zaferini kazandım, çünkü demokrasi kazandı' diyor.