CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da partisinin düzenliği mitinde halkla buluşuyor. İlk olarak Esenyurt'taki mitingde konuşan Kılıçdaroğlu'na CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Bozkurt, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve bazı CHP İstanbul Milletvekilleri de eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, Esenyurtta'taki konuşmasında "Özellikle son günlerde büyük bir panik yaşıyorlar. Her türlü iftirayı atıyorlar, her türlü ayrımcılığı yapıyorlar. Ama ben tek bir şeye inanıyorum. Bu ülkede beraber olacağız, birlik olacağız ve huzur içinde yaşayacağız. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Herkesin işi, aşı olacak. Bu konuda ne gerekiyorsa yapmak için çabalayacağım" dedi.

FOTO:SÖZCÜ


"BÜTÜN SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ"

Esenyurt’un sorunlarına vakıf olduklarını belirten Kılıçdaroğlu,"“Bütün bu sorunları sizlerle birlikte çözeceğiz. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Bizim mücadelemiz insanların mutluluğu mücadelesidir. Kimseyi kimliğinden ötürü, inancından ve yaşam tarzından dolayı ayırmayacağız. İnsan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır" diye konuştu.

"KENDİLERİNE OY VERMEYENLERİ TERÖRİST YAPTILAR"

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Bizi bölmek istiyorlar. İftira atıyorlar. Ne derlerse desinler inanmayın bunlara. Çünkü söyleyecek sözleri yok. Memlekette işsizliği bitirdik, deseler, yok. Esnafın hali iyi, deseler o da yok. Yoksulluk var, işsizlik var. Nereden baksan tutmuyor. Kendilerine oy vermeyen herkese terörist demeye başladılar. Pazarcı, hal esnafı terörist, bu partiye veren terörist. Sanki adamlar, anadan doğma süzülmüş gelmiş, kusurları yok. Bu memleketin yönetiminde bu kadar işsiz var. Onda da bunun kusuru yok. 17 yıldır bu memleketi sen yönetiyorsun yahu. 17 yıldır getirdin milleti soğan kuyruğuna soktun. Biz bunları içimize sindirecek miyiz?"

"HERKESE EŞİT HİZMET"

CHP'li belediyelerde asgari ücretin 2 bin 200 lira olacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Belediyelerde herkesi kucaklayacağız. Herkese eşit hizmet götüreceğiz. Bir pozitif ayrımcılık yapacağız. Şayet bir mahalle fakirse oraya daha çok hizmet götüreceğiz" dedi.

İBB adayı Ekrem İmamoğlu'nun da ismini anan Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u bir dünya markası halinde getirecek. Bu kardeşiniz olarak size söz veriyorum. Hiçbir zaman zalimin yanında olmayacağım, hayatımın sonuna kadar mazlumların yanında olacağım" diye konuştu.

FOTO:SÖZCÜ


BEYLİKDÜZÜ'NDEKİ MİTİNGE İMAMOĞLU İLE BİRLİKTE ÇIKTI

Kılıçdaroğlu, Esenyurt'tan sonra Beylikdüzü'ne geçti. Buradaki mitinge CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve CHP Beylikdüzü Belediye başkan adayı Mehmet Murat Çalık da katıldı. Yağmur altında gerçekleştirilen mitinge vatandaşın ilgisi yoğun oldu.

FOTO:SÖZCÜ


Ellerinde Türk bayrakları ve CHP flamaları olan binlerce kişi, Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Çalık'a sevgi gösterilerinde bulundu. Mitingde, CHP İstanbul milletvekilleri Turan Aydoğan, Sibel Özdemir, Erdoğan Toprak, Ali Şeker, Mehmet Bekaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da hazır bulundu.

FOTO:SÖZCÜ


"ARAMIZDA KALSIN KAZANIYORUZ"

Mitingde ilk konuşmayı Çalık yaptı. Çalık, ''Beylikdüzü başardı, yine başaracak. Herkesi bu sürecin içine katarak, ortak çabayla Beylikdüzü'nü yönetmeye devam edeceğiz. Benim güzel kardeşim de inşallah İBB'nin başkanı, bir yöneticisi olarak 39 ilçeye aynı anlayışla hizmet verecek. Kendisine, çıkmış olduğu yolda başarılar diliyorum. Allah ayağına taş değdirmesin. Mart'ın sonunu da demokrasi bayramı olarak kutlayacağız'' dedi. Çalık'ın ardından mikrofonu İmamoğlu aldı. Beylikdüzülüler'e, ''Komşularım, iyi misiniz?'' diye seslene İmamoğlu, ''Bugün, genel başkanım sürpriz yaptı, ben de İstanbul rotamı Beylikdüzü'ne çevirdim sizinle buluşmak için. Biraz özlem giderelim. İnşallah, çok güzel bir dönem bizi bekliyor. Bütün İstanbul'da ben sizi anlatıyorum, siz de beni anlatıyorsunuz. Bugün Ggenel başkanımızı Beylikdüzü'nde misafir ediyoruz. Kendileri ayrılınca ben de ayrılacağım, 3-4 ilçe daha dolaşacağım. Nasılsa burası sağlam, öyle değil mi? Mehmet Murat Çalık başkanım size emanet, tamam mı? Bütün mahallelerimize eşit hizmet devam edecek. Ben de İstanbul'dan, zaten evim burada, sizin gibi denetleyeceğim. Çok güzel işler başaracağız. Genel başkanım konuşacağı için size sadece bir şey söyleyeyim. Aramızda kalsın, kazanıyoruz İstanbul'u. Ama aramızda kalsın'' diyerek kısa bir konuşma yaptı.

FOTO:SÖZCÜ


"BAHARI GETİRİYORUZ DEĞİL Mİ?"

İmamoğlu'nun açış konuşmasının ardından mikrofonu alan Kılıçdaroğlu da şunları söyledi:  "Baharı getiriyoruz değil mi? Hem Beylikdüzü'ne hem de İstanbul'a baharı getireceğiz. Bütün Türkiye'ye baharı getireceğiz. Beraber, huzur içinde yaşayacağız. Kimliği, inancı , yaşam tarzı ne olursa olsun bütün insanları kucaklayacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi kucaklamak, her şeyden önce Ekrem İmamoğlu Bey'in görevi olacak. Ona, inanıyor ve güveniyorum. Onun bıraktığı bir koltuk var, oraya bir başka arkadaşımız, o da genç, yakışıklı, tuttuğunu koparan. Beylikdüzü'nde sizlere hizmet edecek."

"ARTIK YEMEZLER"

"Memlekette çok sorun var. İşşizlik, yoksulluk sorunları var. İnsanlar geçinemiyor. 8 milyon işsiz var. Bu sorunların tamamı, ortak akılla, bir araya gelerek, tartışılarak çözülür. Ekrem Bey, bir açıklama yaptı. Dedi ki, 'İBB başkanlığı yapacağım dönemde, 5 yıl içinde 150 bin kişiye istihdam yaratacağım' dedi. Onun üzerine Binali Bey bir açıklama yaptı: 'Efendim, bu belediye başkanlarının görevi değildir.' Bunun üzerine Ekrem Bey, şıtayı yükseltti ve '200 bin kişiye istihdam yaratacağım' dedi. Ama Binali Bey de 'Ben de 500 bin kişiye iş bulacağım' dedi. E adama sormazlar mı? Başbakanlık yaptın bulamadın, Ulaştırma Bakanlığı yaptın bulamadın. Ekrem Bey söyledi itiraz ettin. Şimdi, 'Bulacağım' diyorsun. Artık yemezler. "

FOTO:SÖZCÜ


"MUHTARIN BEKAYLA NE İLGİSİ VAR"

"Büyükşehir belediye başkanlarını ve belediye başkanlarını seçiyoruz. Diyorlar ki, 'Efendim, Türkiye'nin beka sorunu var'. Muhtarın, beka sorunuyla ne ilgisi var. Belediye meclisini, il genel meclisini, belediye başkanını seçeceğiz. İnşallah Ekrem İmamoğlu'nu da İBB Başkanı seçeceğiz. Ne beka sorunu var burada. Ne yapacaklar? İstanbul'u yönetecekler. İlçelerini yönetecekler. Türkiye'yi yönetecekler. Mahalleleri yönetecekler. Toplumu kandırarak ve baskı kurarak oy almaya çalışıyorlar. Ama buna izin vermeyeceğiz. Sandığa gideceğiz, oylarımızı kullanacağız. "

"AKRABALARINIZA TELEFON EDİN"

"Karadeniz'e gittim. Ordu'da, Artvin'de Rize'de söyledim. Hepinizin akrabası vardır. Oradaki vatandaşlarımızla konuştum. Onlara dedim ki, 'Akrabalarınıza telefon edin. Deyin ki, 'Bizim bir göz bebeğimiz var. Hasretini çektiğimiz bir insanımız var. Hiç kimseyi ötekileştirmeyen bir kardeşimiz var. Adı, Ekrem İmamoğlu. Ona, gidin oy verin' dedik. Sizleri seviyorum, sizlere inanıyor ve güveniyorum. Sizlerle beraber yola çıkacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklayarak, hiç kimseyi ayrıştırmadan beraber yolumuza devam edeceğiz."