CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, Ankara'nın Çubuk ilçesi Akkuzulu mahallesinde şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı'nın cenaze törenindeki saldırıya ilişkin soruşturma sürdürülüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün'ün de bulunduğu 9 kişiden 3'ü savcılık sorguları ardından, 5'i de mahkemece adli kontrol şartıyla dün serbest bırakıldı. Kılıçdaroğlu´na yumruk atan Osman Sarıgün'ün ise gözaltı süresi savcılık tarafından uzatıldı. Osman Sarıgün'ün, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgusu sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun şehit cenazesinde saldırıya uğradığı sırada yanında bulunan Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, milletvekili Murat Emir ve partili Kenan Nohut, avukat Celal Çelik ile birlikte Çubuk Adliyesi'ne geldi. Şikayette bulunarak ifade veren Kaya ve beraberindekiler daha sonra adliye önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE'NİN ACILI BİR GÜNÜNÜ YARATANLARIN KANUN ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN BURADAYIZ"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, sürecin hukuki olarak ortaya çıkarılmasını istediklerini belirterek, "Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 99´uncu yılı. Türkiye parlamenter sisteme kavuştuğu bir günde, Türkiye´nin çok büyük bir olayı atlattığı günün ifadelerini ve sanıklarını gün yüzünü çıkarmak için ne yazık ki, çocuklarımızla mutluluğu paylaşacakken, burada Türkiye´nin acılı bir gününü yaratanların kanun önünde hesap vermesi için buradayız. Milletvekillerinin ifadesinin alındığı, bizim tanıklığımıza başvurulan bir süreci biz kendimiz takip ediyoruz. Çünkü Çubuk´ta yaşanan olay sadece Akkuzulu Mahallesi´nin sorunu olmadı. Bir şehidimizin acılı gününü şehit yakınlarının acısını yaşamadığı bir günü yaratan vatan hainlerinin, bir güruhun, Türkiye´ye yaşattığı acıyı yasalar önünde hesap vermeleri için takip etmek için buradayız. Mutlaka adaletin, hakkın, hukukun bu süreci açığa çıkarmasını istiyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun avukatları adliyeye giderek saldırganlardan şikayetçi oldu.

"BU OYUNU KURANLAR VE YÖNETENLERİN AÇIĞA ÇIKARILMASI GEREKİYOR"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, olayla ilgili 9 şüphelinin gözaltına alındığını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yakalanan ve gözaltına alınanlar değil, bu oyunu kuranlar ve yönetenlerin açığa çıkarılması gerekiyor. Mesele 9 kişi ile çözülecek bir mesele değildir. Orada dünya kamuoyunun gözleri önünde cereyan eden yüzlerce güruhun, vatan haininin bir şehit cenazesinin namazını kılanlara bile saygı göstermediği, ne dini geleneklere, ne örf ve adetlerimize, ne de insanlığa sığmayacak bir davranışla karşı karşıya kaldık. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nu linç etmek üzere kurgulanmış bir tezgahı el birliği ile bozmaya çalıştık. Türkiye´ye bir kez daha geçmiş olsun. Bu oyunu kuranlar, tezgahı kuranlar ve linç girişiminde bulunanları tahrik edenlerin mutlaka yargı önünde hesap vereceği günü takip edeceğiz. Parlamentoda bunun peşini bırakmayacağız, adliye koridorlarında bunun peşini bırakmayacağız. Yurttaşlarımızın bu acılı yürekleri ancak şehitlerimizin artık gelmediği bu tür provokasyonların olmadığı bir Türkiye´de mümkün. 99´uncu yılında parlamenter sistemden vazgeçmenin nelere mal olacağını bir kez daha yaşayarak öğrendik. Bu ülkede bir daha şehitler olmasın, biz şehit cenazelerine gitmeyelim. O gün biz Türkiye´nin bir kan gölüne dönmesine, bedenlerimizi, yumruklara, çakılara, bıçaklara, sopalara, taşlara siper ettik. Çünkü CHP Genel Başkanına atılacak bir yumruk 82 milyona atılacak yumruk olacaktı. Bunları atlattık, bunları yaratanlar ve bu oyunları kuranları mutlaka gün ışığına çıkacağız."

"İÇİŞLERİ BAKANI SORUŞTURMA BAŞLAMADAN OLAYLARI BİTMİŞ GİBİ GÖSTERİYOR"


Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, şu anda 3 kişinin ifade verdiğini, 8 kişinin daha olayla ilgili ifade vereceğini belirterek, şunları söyledi:

"Bizden sonra 8 arkadaşımız daha ifade verecek. Mağdur ve şikayetçiyiz. İçişleri Bakanlığı koltuğunu işgal eden zat, savcılık soruşturması başlatmadan olayları sanki bitmiş gibi gösteriyor. 3-5 kişinin tahrikleriyle yapılmış bir olay gibi anlatmaya çalışıyor. Bu doğrudan doğruya adliyeyi savcıyı ve adalet mekanizmasını yönlendirmeye yeltenmektir. Görevini yapmayanlar başkasının görevini yapmayı engellemeye kalkmasınlar. Bu, gün ışığına çıkmazsa bu ülkede hiç kimse barış ve huzur içinde yaşayamaz. Bizim derdimiz 82 milyon bir arada yaşamasıdır. Vatanı bölmek isteyenler o gün şehit cenazesini kana bulamak isteyenlerdir. Çok açıktır. Vatan hainliği budur zaten."

"FİİLEN ÖLDÜRMEYE KAST EDENLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDUK"


Olay günü çekilen görüntülerden parti olarak 31 şüphelinin kimliğini tespit ederek savcılığa verdiklerini belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Görüntülerdeki kişilerden bıçak kullanan, sopa kullanan, taş kullanan, yumruklarla saldıran. Biz sadece slogan atarak protesto edenlerden şikayetçi olmadık. Fiilen öldürmeye kast edenlerden şikayetçi olduk. Bunlar bizim tespit ettiklerimiz. Yüzlercesini savcılık ve adli merciler de tespit edecek. Görüntülerden tespit ettiklerimiz bunlar. Bunlar gözleri kan bürümüş. Evi yakamadıklarını sosyal medyadan anlatan caniler. `O evi yakamadık bir gün sizi yakacağız´ diye tehditlerine devam ediyorlar. Sosyal medya hesaplarına baktığınızda bize saldıranlarla suçu üstlenenlerin aynı kişiler olduğu görülüyor. Sanıyorum savcılık bunları tek tek açığa çıkaracaktır. Bizim talebimiz bu iş takibimizle olacak iş değil. Cumhuriyet Başsavcısı bunu takip edecek. Biz yargıya, adalete güveniyoruz ama adalete gölge etmesinler istiyoruz."