31 Mart Yerel Seçimleri'nde Malatya'nın Pütürge ilçesinde iki Saadet Partili sandık görevlisi saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Saadet Partisi Genel merkezine giderek taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu ziyaret sonrası Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile birlikte kamera karşısına geçti.

"Adalete güvenden başka çaremiz yok"


Sayın Genel Başkana gösterdikleri nezaketten dolayı teşekkür ediyorum. İki kardeşimiz sandık başında uğradıkları saldırıyla hunharca katledildi. Tabi başka saldırılar da oldu. Bu saldırılar oluşturulan gergin ortam neticesinde meydana gelen olaylar nedeniyle büyük üzüntü duyuyoruz. Herkes de duymalıdır. Tekrar tekrar yapılan sayımlar nedeniyle henüz seçim atmosferinden çıkmış değiliz. Umuyorum ki YSK neticede son kararı verecek, noktayı koyacak. Bu kararlar da bugüne kadarki teamüller, kanunlar çerçevesinde gerçekleşecek. Bizim şuanda adalete güvenden başka yapacak bir şeyimiz yok. Ümit ederiz ki vatandaşın da gönlüne uyacak onların da kabullerini alacak bir karar verirler.

"Türkiye'nin imajını zedeler"


Karamollaoğlu'nun konuşmasından sonra gazetecilerin sorulara yanıt veren Kılıçdaroğlu,  İstanbul dışında bazı yerlerde adaylara mazbatalarının verilmemesi konusunda yöneltilen soruya Aslolan milli iradedir. Aday olmak istediğiniz zaman ilgili yerlere başvuruda bulunuyorsunuz. YSK adayların başvurularını değerlendirip listeleri çıkarıyor ve bunlar yasallık kazanıyor.  Dolayısıyla siz seçme ve seçilme hakkınız kullanıyorsunuz. Milli irade irade tecelli ederse seçiliyorsunuz. Seçildiğiniz zaman mazbatanızı almanız gerekir. ama özel bir kasıt, özel bir kararla belli bir kişinin mazbata almasını engellerseniz bu demokrasi ile uyuşmaz. Bu Türkiye'nin imajını zedeler." diye yanıt verdi.

"YSK'dan da beklenen adalet çerçevesinde karar vermesidir"


YSK'nın 2004 yılında Iğdır için alınan karar hatırlatılan Kılıçdaroğlu, "Kararı okumadım bilmiyorum. Seçmen listelerinde blunaların gidip oylarını kullanmaları, bu oylarla seçilen kişinin de gidip mazbatasını alması son derece doğaldır. YSK'nın kararları kesindir. Bu kararlar üzerine bizim itirazda bulunacağımız her hangi bir merci yoktur. Adalet çerçevesinde verilecek her karar toplumun kabulünü de beraberinde getirir. YSK'dan da beklenen budur. Adalet çerçevesinde karar vermesi gerekir. " dedi.

"Seçimlerini nasıl iptal edebiliriz diye bir arayışın içine girmek doğu değil"


Büyükçekmece'de devam eden 'usulsüz seçmen kayıtları' iddialarına değinen Kılıçdaroğlu, "Büyükçekmece'de bizim de itirazımız var AK Parti'nin de itirazı var. İtirazlar sonucu belli sayıdaki kişiler listelerden düşürülmüş. Kalan liste üzerinden de seçime gidilmiştir. şimdi bu listeler üzerinde bir arayışa girmek, 'İBB seçimlerini nasıl iptal edebiliriz' diye bir arayışın içine girmek doğu değil. Ben YSK'nın böyle bir arayış içinde olduğunu düşünmüyorum. Hakka ve hukuka göre bir karar vermek zorundadır. Oradaki kişiler hakimdir ve adalet dağıtacaklardır. Adalet dağıtılan bir yerde de zaten biz adaletsizlik beklemiyoruz. Adaletsizlik olursa bu toplumda derin yaralar açar." diye konuştu.