CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı bir şehit cenazesinde bir linç girişimine uğradı. Güvenlik ekiplerince çevredeki güvenli bir yere götürülen Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu ev saldırganlar tarafından taşlandı. Ankara Valiliği'nin "üzücü bir protesto" olarak nitelediği linç girişiminin ardından güvenlik önlemleri artırıldı, bölgeye takviye güvenlik ekibi gönderildi. Olaya ilişkin olarak yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde bir kadın yerden aldığı büyük bir taşı makam araçlarına atıyor.

BİR BAŞKA KADIN: YAKIN BU EVİ


Şehit cenazesi sırasında düzenlenen saldırı ile ilgili ortaya çıkan bir detay, durumun vehametini ortaya çıkardı. Saldırgan grup evin etrafını sararken görüntülerde bir kadının “Yakın o evi yakın. Yaksınlar o evi” diye bağırması akıllara Madımak katliamını getirdi.

Büyük tepki çeken bu sözler gündeme oturdu. Kadının kimliği henüz belirlenemezken, sarf edilen sözlerin Sivas Madımak katliamını hatırlatması büyük tepki çekti. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının üzerine kadının kimliğinin belirlenmesi için ardı ardına çağrılar yapıldı.

[caption id="attachment_4514544" align="alignnone" width="1200"] FOTO: AA / Kılıçdaroğlu'nun aracı saldırının ardından kullanılamaz hale geldi.[/caption]

[old_news_related_template title="Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıranın kimliği belirlendi : Osman Sarıgül" desc="Ankara Başsavcılığı, şehit Yener Kırıkçı’nın cenazesi sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin çok yönlü soruşturma başlattı. Olayın organize ve terör eylemi olup olmadığı konusunda araştırma yapılırken, Kılıçdaroğlu'na yumruk atan kişinin adının Çubuk Akkuzulu Köyü'nden Osman Sarıgül olduğu belirlendi. Saldırıdan sonra kaçan Sarıgül, jandarma ve polis ekipleri tarafından her yerde aranıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/21/iecrop/saldiya-sorusturma_16_9_1555865151.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/saldirganin-belirlendi-osman-sarigul-4508888/"]