Dün Ankara'daki şehit cenazesi sırasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişiminin zanlısı Osman Sarıgün ile birlikte 5 kişi daha bu sabah yakalandı.

Sarıgün hakkında açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu'na saldıranlar içinde ismi geçen Osman Sarıgün'ün partimiz üyesi olduğu görülmüştür. Ankara İl Yönetim Kurulumuz, Osman Sarıgün'ün kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak İl Disiplin Kuruluna sevkine karar vermiştir. AK Parti, şiddetin her türlüsüne karşıdır. İlkelerimiz, şiddeti kesinlikle reddetmektedir. Demokratik siyasette şiddete yer yoktur." dedi.

SİVRİHİSAR'DA YAKALANDILAR


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırının faillerinden Osman Sarıgün'ün ve 5 kişinin daha Sivrihisar'da yakalandığı, zanlıların ifade işlemlerinin de Çubuk İlçe Jandarma Komutanlığında sürdüğü ifade edildi.

Saldırgan Osman Sarıgün adliyeye böyle getirildi:

 

Açıklamada, “Olaya karıştıkları iddia edilen diğer şüphelilerin kimlik tespiti ve araştırılması işlemleri de titizlikle yapılmaktadır. Olay çok yönlü olarak tüm ayrıntılarıyla araştırılmaktadır.” denildi.