İşte Bakırköy Halk Pazarı'ndan 1 Mayıs izlenimleri...

Helin Palandöken'in babası Nihat Palandöken


Pendik'te silahlı saldırıda öldürülen lise öğrencisi Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken, “Eşitlik özgürlük insanca yaşamak ve silahsız bir ülkede yaşamak istiyorum”

Mehmet Yurtcu


Bağımsız Gökkuşağı üyesi Mehmet Yurtçu, “Biz burada bütün ezilen gruplar için buradayız kadınıyla LGBT’ lisiyle hep birlikte emeğimiz için, mücadelemiz için, özgürlüğümüz için sessimizi duyurmaya geldik. Varız diyoruz buradayız hiç bir yere gitmiyoruz.”

Sercan Kaya


Darıca Emekçi Kültür Derneği üyesi Sercan Kaya, “Mezarda emeklilik değil erken yaşta emeklilik istiyoruz. Kıdem tazminatı kaldırılmamalı. Bunun yapılması patronun emeğine yağ sürmektir”

Özgür Karataş


İnşaat İşçileri Sendikası üyesi Özgür Karataş, “Bugün köleleştirerek çalıştırılan inşaat işçileri 1 Mayıs’ta sesini yükseltiyor. AKP ve inşaat patronlarına karşı gasp edilen haklarımızı alacağımızı 1 Mayıs alanından haykırıyoruz. Her geçen gün inşaatlarda iş cinayetleri artıyor. Aslında bu patronların kar hırsı demektir. İnşaat işçisi patronlar için ölmeyecek. Yıkılan evler ve apartmanlarda yine işçiler ölüyor. Patronlar villalarında otururken yoksullaşan işçiler can veriyor. Yaşasın 1 Mayıs”

Selin Aksoy


Hukuk Defterleri Dergisi Sözcüsü Selin Aksoy, “Kapitalist sömürünün son safhaya ulaştığı, halkın adalete erişiminin olmadığı, savunmayı temsil eden avukatların hukuka aykırı şekilde yargılanıp cezaevlerine atıldığı, AKP’nin hukuku altında halkın ezildiği bir dönemde 1 Mayıs’ı alanlarda kutlamak daha da önem kazanıyor. Bu nedenle yaşasın 1 Mayıs diyoruz”

CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu


CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “1 Mayıs, dünyanın bütün çalışanlarının, ezilenlerin hatırlandığı bir bayram. Bugün Türkiye’deki ekonomik krizin en çok ezdiği sınıf olan işçilerin hatırlanması gerekiyor. 1 Mayıs’ı ne kadar coşkulu ne kadar kalabalık kutlarsak ekonomik krizin faturasını çalışanlara çıkaranlara karşı daha güçlü ses vermiş oluruz. Milli servetimizin oluşmasında emek verenlerin sesini duyurmaya devam edeceğiz”

Yücel Akdemir


Mali Müşavir Odası Başkanı Yücel Akdemir, “Muhasebe emekçileri olarak bu anlamlı günde alandayız. Yeni düzenlenen kanunlarla insanların geçmişe yönelik emeklilik haklarının gasp edilmesini doğru bulmuyoruz. Biz bütün emekçilerin haklarını aldıkları ve refah içinde yaşadığı bir 1 Mayıs için buradayız”

Mahmut Şimşir


İşçi Mahmut Şimşir, “Günden güne özgürlüklerimiz kısıtlanıyor. Bu yüzden sessimizi duyurmaya çalışıyoruz. Padişahlık sistemine hayır”

Ali Demir


"EMEKLİLER OLARAK GEÇİNEMİYORUZ"

Tüm Emekli Sendikası Sözcüsü Mehmet Ali Demir "Taksitli yaşıyoruz, borçlu öleceğiz. Başka söze gerek yok. Mutfakta yemek yapamayacak durumdayız. Gençlerimiz işsiz. Yaşlılar ise işten çıkarılıyorlar. Biz emekliler olarak geçinemiyoruz. 60 yaşındayız diye işe almıyorlar. Bari 1 Mayıs'ta sesimizi duysunlar."