Türkiye bugün sandık başına gitti... Seçim sonuçlarının merakla beklenen noktalarından biri de Kırklareli'ydi. 2014 yerel seçimlerinde sandık başına giden Kırklareli'de CHP'nin adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu %38 oy alırken, AKP'nin adayı Selahattin Minsolmaz oyların %34'ünü almıştı. 31 Mart yerel seçimlerinde Kırklareli'de seçim sonuçları resmi olmayan sonuçlara göre belli oldu.

KIRKLARELİ YEREL SEÇİM SONUÇLARI

[secim2019 il="kirklareli" ilce="" meclis=""]

[secim2019 il="kirklareli" ilce="" meclis="true"]

2014 YEREL SEÇİMLERİ

Seçimlerde Marmara bölgesinin Trakya yakasında bulunan Kırklareli'de adaylar kıyasıya mücadele etti. 2014 yerel seçimlerinde de başa baş bir mücadelenin yaşandığı Kırklareli de CHP'nin belediye başkan adayı Siyam Kesimoğlu %38 oy alırken, AKP'nin adayı Selahattin Minsolmaz oyların %34'ünü almıştı. Çorlu, Edirne ve Tekirdağ'dan sonra en büyük yerleşim yerlerinden biri olan Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde 2014 yılında yapılan seçimlerde MHP'nin adayı Derya Bulut da oyların %24'ünü almıştı.

2019 yerel seçimlerinde belediye başkanlığına aday olan isimler arasında CHP'nin adayı Mehmet Tuna Soykan, MHP'nin adayı Derya Bulut, Saadet Partisi'nin adayı Mithat Özdemir, Vatan Partisi'nden Halil Göçen ve BTP'den Ahmet Can Kayacı yer alıyor.