İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ilk kez geçtiğimiz yıl hazırladığı, 'faaliyet raporu'nun ikincisini de bu yıl hazırladı. 352 sayfalık almanakta İnterpol Şube Müdürlüğü’nün cinayete teşebbüs suçundan kırmızı bültenle aranan Roman Guseinov’u yakalamaya yönelik operasyon da yer aldı.

Rusya’da cinayete teşebbüs suçundan kırmızı bültenle aranan Roman Guseinov’un İstanbul’a kaçtığı bilgisi üzerine İnterpol Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Çalışma kapsamında Roman Guseinov’u yakalamaya yönelik teknik ve fiziki takip başlatıldı.

Sürdürülen takipler sonucu 9 Şubat Günü Roman Guseinov’un Bakırköy’de bir siteye ait pastanede olduğu belirlendi. Hemen pastaneye geçen ekipler çevre emniyeti aldıktan sonra şüpheliye yakın bir masada oturdu. Ekipler, bir süre sonra oturdukları masada 'özçekim' yaparak şüpheliyi fotoğrafını çekti.
Çekilen fotoğrafla Roman Guseinov’un hakkında çıkarılan kırmızı bültendeki fotoğrafıyla karşılaştırma yapıldı. Fotoğrafların eşleşmesi sonucu harekete geçen ekipler şüpheliyi gözaltına aldı.

Emniyete götürülen şüpheli Roman Guseinov’un yapılan sorgulamaların ardından ilgili mercilere teslim edildiği öğrenildi.