İstanbul Emniyeti'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün önemli bir operasyona imza attı. Gazete ve sosyal medya reklamları vasıtasıyla “Emeklilere kolay kredi” ilanı verip tefecilik yapan bir çete çökertildi.

İstanbul ve diğer illerden binlerce kişiyi mağdur eden çete üyesi 85 şüphelinin yakalanması için 13 ilde operasyon düzenlendi.

ŞEHİR DIŞINDAN GELENLERİ VIP HİZMET!

İl dışından gelen emeklileri özel araçlarla alan kredi vaadiyle maaşlarına haciz koyduran şebekenin milyonlarca lira vurgun yaptığı belirtildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, şebekenin mağdur ettiği bir emekli yaşananları Sözcü’ye anlattı.

ÇOCUĞU İÇİN İSTANBUL’A GELDİ

Suç örgütü üyelerinden korktuğu için fotoğraf çektirmek istemeyen mağdur emekli Abdulvehap A., Ağrı Şeker Fabrikası'nda işçi olarak çalışırken, lisede okuyan oğlunun rahatsızlığı sebebiyle 2010 yılında İstanbul’a geldi.

İŞTEN ATILDI YENİ BİR İŞ BULAMADI

Oğlunun psikolojik tedavi görmesi için İstanbul'da bulunması gereken ve lojistik firmalarında çalışan 54 yaşındaki Abdulvehap A., daha sonra işten atıldı.

Lojistik firmalarının yabancı göçmen çalıştırdığı için iş bulamadığını belirten Abdulvehap A., kirasını ve bakkal borcunu ödeyemeyince, kara kara düşünmeye başladı.

Abdulvehap A. yaşadıklarını Sözcü'ye anlattı.


HER ŞEY BİR GAZETE İLANI İLE BAŞLADI

Geçtiğimiz mayıs ayında kahvede otururken bir gazetedeki ilanı gördüğünü söyleyen Abdulvehap A. yaşadıklarını şöyle anlattı.

KİRA BORCU VE BAKKAL BORCU İÇİN

*Lojistik firmaları yabancıları çalıştırmaya başladı. İş bulamadığım için maddi olarak sıkıntıya girmiştim. Kahvede otururken bir gazete aldım, sayfalarına baktım, bir finansman yazısı gözüme çarptı.

*Aradım, 'Emekliler haklarında için icra olsa da kredi veriyorum' dedi. Bir de kredim olduğunu söyledim. Maaşından kesinti miktarını sordular onu da belirttim.

*Sonra bana '8 bin 850 lira eline geçecek şekilde kredi verebiliriz' dediler. Bana ne zaman gelebileceğimi sordular. Gebze’de oturduğumu söyleyince 'Aynı gün içerisinde işlemlerinin halledilmesi gerekir erken gel' dediler.