Olay, dün öğle sıralarında Küçükçekmece Yarımburgaz Mahallesi'nde meydana geldi. Ailesinin iddiasına göre; evinin önünde oyun oynayan 9 yaşındaki F.Ç., lüks ciple yanına yaklaşan kişi ya da kişiler tarafından bileklerinden tutulup araca bindirilmeye çalışıldı. Çocuğun çığlık atması üzerine elindeki telefonu alan şüpheliler, hızla olay yerinden uzaklaştı.

[old_news_related_template title="Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismara dair detaylar! İddialara açıklama geldi... | Son dakika haberleri" desc="Küçükçekmece'deki iğrenç istismar olayı birçok kişinin yüreğini dağlarken olayın yankıları da sürüyor. Küçük çocuk yaşam mücadelesi verirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da Küçükçekmece'de yaşanan olay ile ilgili açıklama yaptı. İşte tüm gelişmeleriyle Küçükçekmece'deki iğrenç olay..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/25/iecrop/resimid_81212541_8121254_16_9_1556172892.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kucukcekmecedeki-cocuk-istismarinin-yankilari-suruyor-kucukcekmece-olayinin-tum-detaylari-4558707/"]

Aynı saatlerde mahallede dolaşan şüpheliler, bir kadının yanına ciple yanaşarak çantasını alıp hızla uzaklaştı. O anlar güvenlik kameralarıyla kaydedildi.

"KIZIMI KAÇIRIYORLAR DİYE ÇIĞLIK ATTIM, BEBEĞİM KUCAĞIMDA KOŞMAYA BAŞLADIM"


Kızının çığlığını duyan Anne Gülserin Ç. "Biz kapıya çıktık bebeğim vardı kucağımda, geldik yürümeye başladık oğlumun elinde top vardı. Top yokuştan aşağı düştü kızım da peşinden gitti. Kızım yokuştan aşağı inince araba da hareket etti. Kızım yokuştan inince araçtakiler kızımı tutup sürüklemeye başladı. 5-10 metre sürüklediler. 'Kızımı kaçırıyorlar' diye çığlık attım, bebeğim kucağımda koşmaya başladım. Koşmaya başlayınca o tabii panikledi. Dizlerinin üzerine düştü, kalktı kızımı bıraktı telefonu aldı. Hırsızlık süsü vermeye çalıştı" dedi.

"EŞİM PEŞİNDEN GİTMESEYDİ KIZIMI KAÇIRMIŞ OLABİLİRLERDİ"


Baba Ayhan Ç. de "9 yaşındaki kızım dışarıda abisi ile oynuyor. O sırada lüks bir araba geliyor. Lüks arabadaki genç kızımın iki elinden tutarak kaçırmaya çalışıyor. Sürüklüyorlar baya bir. Kızım çığlık atıyor. Bağırdıktan sonra eşim ve oğlum peşlerinden koşuyor. Kızımı boğuşunca alamadı, bu sefer yere düşüyorlar. Sonra elindeki telefonu alarak kaçıyor. Olaya gasp süsü vermeye çalışıyor. Kızımın elinde morluklar var. Eşim olmasaydı, peşine gitmeseydi kızımı kaçırmış olabilirlerdi. Şikayetçi olduk. Darp raporlarımız da var. Avukatımız da var gerekli tüm tahkikatı yaptıracağız. Aynı araç buradan gittikten sonra bir kadının elindeki çantasını alıp kaçmışlar. Görüntüler var" dedi.

"İKİ BİLEĞİMDEN TUTARAK BENİ ARABAYA DOĞRU SÜRÜKLEDİ"


Lüks ciple gelen şüphelilerin kaçırmaya çalıştığı F.Ç "Abimin topu elinden kaçtı, Annemin telefonu da benim elimdeydi. Top kaçınca ben peşinden gittim. Orada araba yanıma yaklaştı. Arkadan da birisi koştu. İki bileğimden tutarak beni arabaya doğru sürükledi. Sonra annem arkadan bağırınca elimdeki telefonu görüp aldı. Arabayı hızlı bir şekilde sürüp gittiler" dedi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

KÜÇÜKÇEKMECE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN OLAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA


Küçükçekmece Başsavcılığı olayın "Kapkaç suretiyle hırsızlık" olduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamada, "Halkalı Polis Merkezi Amirliği bölgesinde, Müşteki H.Ç. İsimli bayan Cumhuriyet Caddesinde arabasına doğru yürürken arkasından gelen siyah renkli Opel İnsignia marka araçta bulunan 18-20 yaşlarındaki şüphelinin içinde para, ziynet eşyası ve cep telefonu bulunan müştekiye ait çantayı kapkaç suretiyle çaldığı ihbar ve iddia edilmiş, olayla ilgili tahkikat başlatılmış, suçta kullanılan aracın sorgulamasında Kadıköy'den çalıntı olduğu tespit edilmiştir." denildi.

Açıklamada, "Ayrıca aynı bölgede yaklaşık bir saat sonra müşteki F.Ç.'nin cep telefonunu, küçük kızının elinden aynı araçtan inen 17-18 yaşlarındaki bir şüphelinin hızlıca çekmek suretiyle çalıp araca bindiği ve kaçtığı belirlenmiştir. Yapılan araştırmalarda aynı aracın saat 14.00 sıralarında Başakşehir İlçesi Güvercintepe Mahallesi Çimen Sokak'ta da kapkaç olayına karıştığı tespit edilmiş olup faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar ve soruşturma devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

DHA