Mersin’de 26 Şubat akşamı meydana gelen olayla ilgili hazırlık soruşturması tamamlanarak iddianame hazırlandı. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, trafik polisi Vedat Ç.’nin olay günü görev gerini terk ettikten sonra evine giderek sivil kıyafetini giydiği ve sonrasında kar maskesi ile kuyumcuya gittiği belirtildi.

İKİ KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ


İddianameye göre; Vedat Ç. kuyumcuya girerek silahını önce çalışan Alper Tazegül’e doğrulttu ve “Altınları ver” dedi. Arka tarafa kaçmaya çalışan Tazegül’e ateş ettikten sonra, yanında getirdiği çantaya bilezikleri koydu. Bu sırada arka taraftaki odadan çıkan ve kendisine engel olmak isteyen iş yeri sahibi Mustafa Serpin’e de ateş ederek öldürdü.


RESMİ KIYAFET GİYİP OLAY YERİNE DÖNDÜ


Olay yerinden kaçan Vedat Ç., arkasından kimsenin gelmemesi için de havaya ateş etti. Kar maskesi, eldiven ve içinde altın olan poşeti bir evin bahçesine gizleyen Vedat Ç., yakın olan evine gidip kıyafetini çıkarıp, resmi kıyafet giyerek olay yerine döndü.

BORÇ YÜZÜNDEN YAPMIŞ


Vedat Ç.’nin annesinin ve kendisinin, 30 bin TL borcu yüzünden soygunu gerçekleştirdiği iddia edildi. Olayın ertesi gününde, soygundan elde ettiği 31 burma bilezikten 3’ünü resmi polis üniformasıyla gittiği kuyumcuya sattığı ve aldığı toplam 10 bin 500 TL’yi borçları olan arkadaşlarına havale yaptığı, diğer bilezikleri de evinde gizlediği ifade edildi.

Vedat Ç. hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, yağma suçundan 15 yıla kadar ağır hapis cezası istendi.

EVİNDE 28 BİLEZİK ELE GEÇİRİLDİ


Olaydan sonra kurulan üç kişilik özel güvenlik ekibinin kamera görüntülerini incelenmesi sonucu kimliği belirlenen Vedat Ç’nin annesiyle oturduğu eve olaydan 3 gün sonra operasyon yapıldı. Operasyonla Vedat Ç. ile birlikte olayda kullandığı tabanca ile soygundan elde ettiği 28 adet burma bilezik de ele geçirildi.