Yenişehir Belediyesi, katılımcı belediyecilik yolunda eşine az rastlanır bir uygulamaya imza attı ve 5 yıllık stratejik planını oluşturmadan önce vatandaşlara, “Nasıl bir Yenişehir’de yaşamak istersiniz” diye sordu. “Yenişehir Benden Sorulur” sloganıyla 32 mahallede düzenlenen toplantılara binlerce Yenişehirli katıldı. Vatandaşlar toplantılarda, serbest kürsüye çıkarak mahallelerinin sorunlarını anlattı, taleplerini dile getirdi. Ayrıca mahallelerde sandıklar kuruldu ve vatandaşlar taleplerini yazdıkları pusulaları bu sandıklara attı. Dile getirilen sorun ve talepler birçok toplantıda bizzat Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit tarafından not alındı.

VATANDAŞ ÜRETİCİ PAZARLARI İSTİYOR

32 mahallede de en fazla dile getirilen talep üretici pazarları kurulması oldu. Birçok mahallede vatandaşlar temiz, güvenilir ve ucuz gıdaya erişim için çarenin üretici pazarları kurulması olduğunu söylerken kırsal mahallelerde de üreticiler bu tür pazarların kurulmasının üreticileri kalkındıracağını dile getirdi.

Vatandaşların en çok talep ettiği konular arasında ikinci sırayı her mahalleye kreş ve gündüz bakımevleri, taziye evleri, kütüphaneler kurulması, çocuklar, gençler ve emekliler için merkezler yapılması, spor tesisleri sayısının artırılması, her mahallede spor salonu kurulması, meslek edindirme kursları açılması, parkların aydınlatılması talepleri aldı.

HALK EKMEK BÜFESİ İSTEDİLER

Mahallelerine aile sağlığı merkezi kurulması, halk ekmek büfesi kurulması, doğal enerji kooperatifi kurulması, sinekle mücadelenin daha etkin yapılması da vatandaşların en çok talep ettikleri konular arasında yer aldı. Kaldırımların engelli ve çocuk arabaları için uygun hale getirilmesi, park ihlallerinin önlenmesi talebi birçok mahallede dile getirildi. Benzer şekilde birçok mahallede vatandaşlar, bazı caddelerde otobüs ve dolmuş durağı olmadığına dikkat çekti, mevcut otobüs duraklarının gölgelikli yapılmasını talep etti.

“5 YILI HALKIN TALEPLERİNE GÖRE PLANLAYACAĞIZ”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, seçimler öncesinde ‘Yenişehir’i birlikte yöneteceğiz’ diye söz verdiklerini, göreve başlar başlamaz halkın görüşlerine başvurduklarını söyledi. Özyiğit, “Bizim seçimler öncesinde vatandaşlarımıza verdiğimiz sözler vardı. Üretici pazarları, üretici kooperatifleri, enerji kooperatifleri kuracağımızı, mahallelere kreşler, taziye evleri, kütüphaneler yapacağımızı, spor tesislerinin ve yeşil alanların sayısını artıracağımızı söylemiştik. Vatandaşlarımızın taleplerinin bizim amaçlarımızla örtüştüğünü bu toplantılar sonucunda görmüş olduk. Halka sormadan, halka rağmen hiçbir adım atmayacağımızın sözünü vermiştik. Bu sözümüzün arkasındayız. Halktan gelen görüşler ve öneriler doğrultusunda stratejik planımızı oluşturacağız. Önümüzdeki 5 yılı halkın taleplerine göre planlayacağız” dedi.