Millet İttifakı'nın Ankara adayı Mansur Yavaş, 31 Mart yerel seçimleri öncesi kendisine yöneltilen 'sahte senet' iddialarına yanıt verdi.

Mansur Yavaş, "10 milyon dolarlık bir değere sahip ticari bir davanın taraflarıyla paraları olmadığı için dava ücreti olarak 600 bin dolara senetle anlaştık. Geldiler seneti verdiler en son bu şikayetçi şahısa imzaltıldı senet" dedi.

Yavaş, Necmettin Kesgin'in davasını almadığını ticari bir davada Kesgin'in de şirketin ortağı olduğunu zannettiğini belirtti.

Programda, Kesgin'in Yavaş'ın gözünü korkutmak için çeşitli açıklamalarda bulunduğu ve Yavaş'a ilk verilen senetten farklı bir senet teklif ettiği açıklandı.

Canlı yayında iki farklı seneti gösteren ve Kesgin'in sahtekar olduğunu belirten Yavaş, kendisine 600 bin doların da ödenmediğini ifade etti.

Kesgin'in kendisine şantaj yapmak için görüşmeleri kayıt altına aldığını belirten Yavaş, söz konusu kayıtların bulunduğu bilgisayarın mahkemeye sunulduğunu söyledi.

Gizli ses kayıtları ve görüntülerin, senet verilmeden önce yapılan görüşmeler ve senet verildikten sonra yapılan görüşmeler olarak iki farklı adla kaydedildiğini söyleyen Yavaş, savcılığın konuyla ilgili iddianame oluşturduğunu belirtti.

Yavaş, iddianamede Kesgin'in dolandırıcılıkla suçlandığını söylerken mahkemenin Kesgin'in resmi belgede sahtecilik, şantaj ve izinsiz kayıttan toplamda 6,5 yıl hapis cezası aldığını açıkladı.

Yavaş, 6,5 yıllık cezanın henüz İstinaf Mahkemesi tarafından onanmadığını da ifade etti.

Mansur Yavaş, AKP'nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki'nin Necmettin Kesgin'in sabıkasının olmadığı iddiasına da canlı yayında gösterdiği sabıka kaydıyla yanıt verdi.

[old_news_related_template title="Mansur Yavaş: Hayatlarında görmedikleri mağlubiyeti tadacaklar " desc="Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 'Allah'ın izniyle, sizlerin desteği ile sandıklardan öyle bir sonuç çıkacak ki şaşkına uğrayacaklar. Hayatlarında görmedikleri mağlubiyeti Ankara'da tadacaklar, göreceksiniz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/mansur-yavas-ankara-1-dha-2-1_16_9_1552819676.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/mansur-yavas-hayatlarinda-gormedikleri-maglubiyeti-tadacaklar-son-dakika-3944695/"]

 

Yavaş'ın Habertürk'te katıldığı canlı yayındaki konuşmasından satır başları şöyle;

"TARİHİ FARK YİYECEKLER, PİŞMAN OLACAKLAR"

"20 bin işçiyi işten çıkaracak dediler. Kirli siyasetin dayandığı nokta yargıya kadar geldi. Bu şehir bu iğrenç oyunu bozacak. Böyle devam eden dosyanın bir amacı olabilir o da adli yargılamayı etkilemek. 10 yıl belediye başkanlığım var. Bu olay ters tepecek. Tarihi fark yiyecekler, pişman olacaklar. Bu dosyalar aynı gazeteye gitti. Anketler arttıkça bunu çıkardılar ortaya. Benim Necmettin Kesgin ile bir arkadaşlığım yok. Ben asla temsil etmedim."

SEZAİ TEMELLİ'NİN AÇIKLAMASINA YANIT

"Ben herkese hizmet etmek zorundayım. Mansur Yavaş'ın kaybetmesini isteyen birinin sözü bu. Kendileri terörle alakalarını kesmediği sürece bizimle işbirliği yapamaz. Bizim geldiğimiz köken belli. Benim arkamda millet var. Ben İstanbul'da, İzmir'de duymuyorum böyle bel altı siyaset.

Birincisi geçen seçimden dolayı nedeseler haklılar. Hatalarımız da var. Bu kez millet ittifakı var. Mansur Yavaş gönüllüleri olarak gönüllüler var. Buna ben bir görev olarak bakıyorum. İnsanlar artık bu konular yüzünden oy kullanmak istemeyecekler. Oyların 2 milyonu aşacağını düşünüyorum. her gittiğim yerde sandığa sahip çıkacağız diyorum. İnsanlar çok hevesliler hiç bir eksiğimiz yok. İlçelerde de Millet ittifakı'nın adayları var.

Ankara'nın sorunları aynı. Trafik, metro, su sıkıntıları devam ediyor. Musluktan hala su içilemiyor. Belediyenin yapması gereken faaliyetler devam edecek. Biz sorduk ne bekliyorsunuz dedik. İşsizlik çıktı. Belediye işsizliği çözebilir. Daha çok üretmek için daha çok işçi lazım olacak. Fuar alanları, organize sanayiler çok önemli. Benim neden projem olmasın. Ben meydanlarda bunu anlatmıyorum. Ağaç ithal etmeyeceğiz, üretim desteği vereceğiz."

"ANKARA'NIN ÖNCELİĞİ İŞSİZLİK"

"Sayın Gökçek görevden alındı. Belediyenin hangi işi aksıyor? Bizim ne yapıp yapıp Ankara'daki ekonomiyi ayağa kaldırmamız gerekiyor. Biz Ankaralıların parasını harcıyoruz. Ankara'da katrilyonlarca para ölü yatırım yapıldı. Mustaf Tuna'nın yaptığı işler beni haklı çıkarıyor. Ankara'nın önceliği işsizlik. Böyle çılgın projelerle işimiz yok. Biz Ankara'da kirli siyaseti toprağa gömmeye talibiz. Asfalt katılım payını kaldıracağız. Ulaşımla ilgili mesai saatlerini değiştirmeyi düşünüyoruz.

HDP'lileri terörist olarak görmüyorum. Topluma kazandırılmalı. Onları PKK'nın pençesinden kurtarmak gerekiyor."