İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın Ankara adayı Mansur Yavaş, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala ortaya atılan iddialara ateş püskürdü.

[old_news_related_template title="Mansur Yavaş: Adaylık kesinleşince savcıyı değiştirdiler, kapanan dosyayı tekrar açtılar" desc="Millet İttifak'ının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, kendisine yöneltilen 'sahte senet' suçlamalarına yanıt verdi. Yavaş, 'Adaylık kesinleşince Adalet Bakanı geri gönderiyor, 'Tekrar soruşturma açın' diye. Hemen savcıyı da değiştiriyorlar. Bu sefer de görevi kötüye kullanmadan dava açıyorlar' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/yavas-4_16_9_1552660442_16_9_1552721032.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/mansur-yavas-korkmuyoruz-3933362/"]

Yavaş, gazeteci İsmail Saymaz'ın alıntıladığı, HDP'li Sezai Temelli'nin kendisi hakkında söylediği sözlere, "Oyun bir türlü değil, her yol mübah. Mahkeme kararları ellerindeyken, sahtekarlıktan mahkum olmuş çocuk istismarcısını meydanlarda aklayanlar, masumu suçlu, suçluyu masum ilan ediyorlar. 2019, iftiranın canlı yayınlandığı, siyasi tarihin en rezil seçimi olarak hatırlanacak" yanıtını verdi.



Saymaz paylaşımında Temelli'nin sözlerini "Ancak Mansur Yavaş seçilmesin diye yapılacak bir açıklama bu" şeklinde yorumladı.