ODTÜ’de arazisi içinde yurt yapımı için, bu sabah tepkilere karşın ağaç kesimine başlanan alanın inşaat ruhsatı olmadığı ortaya çıktı. Sabah yaşananların ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ODTÜ yönetimiyle görüştü.

[old_news_related_template title="ODTÜ'de polis gaz sıktı ağaç kesimi başladı" desc="Orta doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yerleşkesinde, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu yapılmasına karşı çıkan öğrenciler ile polis arasında arbede çıktı. Polis ekipleri, gruba biber gazıyla müdahale etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/08/iecrop/still0708_00000_16_9_1562569251.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/odtude-polisten-gazli-mudahale-5219120/"]

Yavaş görüşmeye ilişkin Twitter hesabından şunları yazdı:



"Bugün ODTÜ’de yaşananlar üzerine rektör Sayın Mustafa Verşan Kök ile görüştük. Ankaralıları ve tüm kamuoyunu doğru bilgilendirecek ve sorunu çözüme kavuşturacak bir süreci karşılıklı uzlaşma ile sürdüreceğiz.Kamu vicdanını korumak için çabalarımız devam etmektedir."

[old_news_related_template title="ODTÜ'de sabah kıyımı! Belediye ekipleri kampüse sokulmadı" desc="Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’de yapılmak istenen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna karşı 55 gündür direnen öğrenciler güne polis baskını ile uyandı. Ormanlık alanda yapılacak yurt ve ağaçların kesilmesine karşı çıkan öğrenciler ablukaya alınırken ağaç kesimine de başlandı.Kesine karşı çıkan ODTÜ öğrenciler polisi ‘’Uzun Eşek’’ oynayarak protesto etti. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda polisin direnişi sonlandırmak için müdahale ettiğini duyurdu. Candan “Polis ODTÜ kavaklığa girmiş durumda ODTÜ’ye acil destek….” dedi. Destek için ODTÜ’ye giden Milletvekili ve akademisyenler ise içeri alınmadı. Polisin ODTÜ’ye girmesinin ardından kavak ağaçlarının kesilmesi için kamyonlar da üniversite içine alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/08/iecrop/tascier_16_9_1562579121.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/odtudeki-agac-katliamini-denetlemek-isteyen-belediye-ekiplerine-polis-engeli-5219565/"]

YAVAŞ'TAN ODTÜ YÖNETİMİNE TEKLİF

Mansur Yavaş, ODTÜ yönetimine yaptığı teklif sonrası sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı;



"ODTÜ Rektörü Sayın Mustafa Verşan Kök ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede öğrenciler için yurt ihtiyacı doğrultusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yurt inşa edip ODTÜ'ye hibe edebileceğimizi kendilerine ilettiğimi kamuoyuna duyururum."

ODTÜ YÖNETİMİNDEN TEKLİFE YANIT GELMEDİ

ODTÜ yönetiminin ise bu teklife henüz bir cevap vermediği öğrenildi.