Elektrik kablolarının denizden ulaştığı Marmara Adası’na uzun saatlerdir elektrik verilemiyor. Güney Marmara’da elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), Marmara Adasında yaşanan elektrik kesintisi ile ilgili açıklamada bulunmuş, kesintinin nedeni olarak Marmara Adasında yaşanan elektrik kesintisi bir geminin denizaltı kablolarına zarar vermesi olarak açıklamıştı.

MARMARA ADASINA JENERATÖRLERLE ELEKTRİK VERİLMEYE BAŞLANDI

Adadaki mermer ocaklarından merkeze kamyonlarla jeneratör taşınmaya başlandı. Bölgedeki mermer ocaklarında bulunan jeneratörler iş makineleriyle vinç ve kamyonlara yerleştirilip ada merkezine gönderildi. UEDAŞ ekiplerinin de bölgeye ulaşmasıyla birlikte ada merkezine elektrik verilmeye başlandı.

Önce ada merkezine elektrik verdiklerini belirten UEDAŞ Sistem İşletme Direktörü Volkan Çelik, diğer jeneratör kurumlarının tamamlanmasıyla birlikte adadaki diğer bölgelere de elektrik verileceğini söyledi.

UEDAS ELEKTRİK KESİNTİSİ PROGRAMI

ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK?

Marmara adasında süren elektrik kesintisinin ne zaman sona ereceği hakkında UEDAS tarafından bir açıklama yapılmadı. Marmara adasına elektriklerin geleceği saat açıklandığında haberimizin içerisinde yer alacak.