Marmara Adası’nda rüzgarın yön değiştirmesiyle tekrar başlayan yangın, Manastır adı verilen yerleşim yerini tehdit etmeye başladı.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi: Marmara Adası'ndaki yangın rüzgarın da etkisiyle yeniden alevlendi" desc="Balıkesir'in Marmara Adası'nda çıkan ve kontrol altına alınan orman yangını, rüzgarın yön değiştirmesiyle tekrar başladı. 2 evin alevlerin arasında kalarak yandığı belirtilirken, vatandaşlar evlerini tahliye etti. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy saat 19:30 sıralarında yaptığı açıklamada, 'Çok şükür yangının yüzde 90'ı kontrol altına alındı. Can kaybımız yok. İtfaiye soğutma çalışması yapıyor' diye konuştu. Başkan Aksoy'un bu açıklamasından sonra rüzgarın da etkisiyle yangın yeniden alevlendi. Müdahale karadan devam ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/12/iecrop/resimid_911191_9111919_16_9_1565625242.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/marmara-adasinda-kontrol-altina-alinan-yangin-tekrar-basladi-5279462/"]

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz şu açıklamalarda bulundu;

"Oradaki yangın, herkesi çaresiz bırakan bir yangına dönüştü. Çünkü ilk başta saat 15.00 gibi müdahale edildi. İtfaiye erlerimiz müdahale etmeye devam ediyor. 4 tane helikopter daha gönderildi, geliyorlar. Fakat rüzgarın tesiriyle bazen insanların, bazen ovanın üstüne bazen de denizin üstüne geliyor ve insanların hayatını etkiliyor. En son jandarma binamıza kadar yangın ulaşmıştı. İnşallah kötü bir sonuç almadan tam kontrol altına alınır."

Adada 25 bin civarında insanın bulunduğunu söyleyen Yılmaz, "Küçük bir ada sürekli rüzgar yer değiştiriyor. Tahliye hazırlıkları tamamlandı, hazırlıklar yapılıyor, gemiler var. Yangından ziyade var olan duman adanın üstünü kapladığı için insanların nefes almasını zaman zaman engelliyor ve bundan dolayı insanlarda panik havası var." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy saat 23:17 sıralarında yaptığı açıklamada yangının tamamen kontrol altına alındığını bildirdi.