Atama bekleyen öğretmenlerin merakla beklediği sonuçlar geldi. 2-7 Ocak tarih aralığında başvuruları alınan il içi ve iller arası yer değiştirme başvurusu için sonuçlar http://atama.meb.gov.tr/ adresinden erişime açıldı. MEB Özür Grubu mazerete bağlı il içi ve iller arası yer değiştirme sonuçları açıklandı.

MEB ÖZGÜR GRUBU ATAMALARI NASIL KONTROL EDİLECEK?

2-7 Ocak tarihinde başvuruları alınan ve 10-16 Ocak tarih aralığında tercih işlemleri tamamlanan özür grubu yer değiştirme sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Sonuçlar http://atama.meb.gov.tr/ adresinden erişime açıldı. İşte sonuç sorgulama ekranı. Öğretmenlerin tebliğat ve ilişik kesme işlemleri ise 21 Ocak tarihi itibariyle gerçekleştirilecek.

MEB ATAMA SORGULAMA EKRANI



YER DEĞİŞTİRMELER VE TEBLİGAT

Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Sonuçlar, http://personel.meb.gov.tr adresinde yayınlanacaktır. Yer değiştirmesi yapılan öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve başlama işlemleri Yer Değiştirme Takviminde belirtilen süreler içinde tamamlanacaktır. Açıklamalarda yer almayan hususlarda Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğinin ilgili hükümleri esas alınacaktır.