Sözleşmeli öğretmenlik için heyecan dolu tarihler başladı. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin tercih işlemlerinin alınmasına başlandı. Sözleşmeli öğretmenlik atamalarında en önemli nokta tercihler oluyor. Tercihlerini MEB'in ilkatama sistemi üzerinden yapacak olan öğretmenler ayrıntıları ilgiyle araştırıyor.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİHLERİ İNTERNETTEN NASIL YAPILABİLECEK?

Sözleşmeli öğretmenlik tercih işlemleri, elektronik ortamda (https://ilkatama.meb.gov.tr/TGiris.aspx) yapılacak. Tercih işlemleri 1 Şubat’a kadar devam edecek, atamalar ise 7 Şubat 2019’da tamamlanacak.

MEB sözleşmeli öğretmenlik tercihleri: Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri ne zaman sona erecek?

BU DETAYLARA DİKKAT!

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.
Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak. Atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecek. Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri elektronik posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik ortamda tebligat yapılacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMASINDA BİLGİSAYAR KURASI AYRINTISI

Yapılan açıklamaya göre; Tercihlerine atanamayan adaylardan “9.5.2.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

KAÇ TERCİH YAPILABİLECEK?

-Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.

-Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.

[old_news_related_template title="Okullar ne zaman açılacak? " desc="İlk dönem sona erdi ve öğrenciler şimdi bir dinlenme fırsatı yakaladı. Bu noktada öğrenciler ikinci dönemin ne zaman başlayacağını merak etmeye başladı. 15 tatil ne zaman bitecek ve ikinci dönem ne zaman başlayacak? İşte merak edilen tarih…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/15-tatil-ne-zaman-10_16_9_1547836485_16_9_1548660700.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/egitim/okullar-ne-zaman-acilacak-yaz-tatili-ne-zaman-iste-ikinci-donemin-baslayacagi-tarih-3292349/"]