Kapadokya’nın tarihi, kültürel ve doğal dokunun korunması için Kapadokya Alan Başkanlığı kurulmasını öngören kanun teklifi TBMM Milli Eğitim ve Kültür Komisyonu’nda görüşülerek kabul edildi. Salı günü Genel Kurul’da ele alınması beklenen teklifin görüşmelerinde Nevşehir Belediye Başkanı Arı’nın sözleri tartışıldı.

"TALANCILARA KAPAT"

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, AKP’li Arı’nın, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na destek veren sanatçılara Kapadokya’daki etkinliklerde yer vermeyeceği sözlerini hatırlatarak, “Burayı talan eden müteahhitlere açmayacağım dese ayakta alkışlarız ama dünyaya Kapadokya’yı tanıtacak sanatçılara oraya kapatacağını diyor” dedi.

Kaya’nın sözlerine AKP Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Bu sanatçılarımızın hür iradesi ise Rasim başkanımızın da iradesi. Kendi düzenleyeceği etkinliğe ‘çağırmayacağım’ diyor. Siyasi mecraya çekmeyin” dedi. İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat ‘Çağırmasın ama böyle ilan etmeye hakkı yok’ diye itiraz etti.

[old_news_related_template title="Nevşehir olmazsa Kırşehir olur" desc="Ekrem İmamoğlu’na destek veren sanatçıları fişleyerek tepki gösteren Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, bu sanatçıların şehre girmesini yasakladı. Ama sanatçılara destek komşu ilden geldi. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla şehre davet etti. Bu davete sosyal medyadan da büyük destek geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/10/iecrop/4r_16_9_1557486613.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/nevsehir-olmazsa-kirsehir-olur/"]

NE DEMİŞTİ?

AKP’li Belediye Başkanı Arı, İmamoğlu’na destek veren sanatçıların listesini sosyal medyada yayınlayarak, “Kendilerini sanatçı olarak addedip ‘milli ve manevi toplum öncülüğü’ rollerini hiçe sayan ‘şahısların’ bu dakikadan itibaren şehrimde tarafımızdan düzenlenecek olan en ufak dahi olsa bir programda sahne alamayacaklarını Nevşehir Belediye Başkanı olarak kanaat özgürlüğüm çerçevesinde ilan ediyorum” demişti.