Tarsus 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuksuz yargılanan M.D. katılmazken mağdur E.S., annesi A.S. ve babası R.S. ile taraf avukatları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Mahkeme savcısı önceki duruşmalarda verdiği mütalaasını tekrar ederek, ilgili kanun maddelerine göre cezalandırılıp tutuklanmasını istedi.

KARAR AİLEYİ MUTLU ETTİ


Adana'da, E.S.(16) isimli genç kıza 4 yıl önce cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan imam M.D.’nin 29 Mart’ta tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Bugün görülen karar duruşmasında M.D. 25 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Karar davayı izleyen aile fertlerini memnun etti.

Duruşmayı izleyen Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan ve üyeleri de kararı sevinçle karşıladı.

[caption id="attachment_4566855" align="alignnone" width="728"] M.D. 25 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı[/caption]

NE OLMUŞTU?


Mersin’de lise eğitimini sürdüren 16 yaşındaki E.S., 2017'de okulun rehberlik öğretmeni ile görüşerek, yaz tatilinde Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı Akçatekir Mahallesi'ndeki camide Kur'an kursuna gittiğini, kursta temizlik de yaptığı için imam M.D.'nin kendisini malzeme almak üzere depoya gönderdiğini ve bu sırada peşinden gelip, cinsel tacizde bulunduğunu öne sürmüştü. Bu iddia üzerine rehberlik öğretmenine, ailesine ve polise başından geçenleri anlatan E.S’nin ifadeleri sonucu imam M.D. yakalanarak tutuklanmıştı.

E.S. İNTİHARA TEŞEBBÜS ETMİŞTİ


Hakkında iddianame hazırlanan M.D’nin yargılanmasına olayın meydana geldiği Pozantı'ya en yakın ağır ceza mahkemesinin yer aldığı Tarsus 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüş, M.D’nin ikinci duruşmada adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bunalıma giren E.S. daha sonra intihar girişiminde bulunmuş, kaldırıldığı hastanede zamanında yapılan müdahale sonucu hayata döndürülmüştü.