“Yap-İşlet Devret’ Modeli ile Doğu Akdeniz’de yat turizminin canlanması için yapılan ancak yıllardır ‘Amacı dışına çıkartılıp, AVM’ye dönüştürüldü’ suçlamasıyla karşıya kalan Mersin Marina, son bir yıl içinde hayata geçirilen yeni ekleme bina ve tesislerle dava konusu olmuştu. Marina’ya açılan ve devam eden inşaatlarla ilgili ‘Yürütmenin durdurulması’ istemiyle açtığı Mersin İdare Mahkemesi’ne dava devam ederken, yüksek rakamlarla iş yerlerinden kira alan Mersin Marina’nın 4 milyonu bulan su borcunun bulunması şaşkınlık yarattı.
Sosyal medyada vatandaşların da büyük tepkisini çeken olayla ilgili, “Marina 4 milyon TL su borcunu ödemeden MESKİ bu parayı tahsil etmeden hiçbir Mersinli vatandaşın suyunu kesmemelidir” yorumlarının yapılması da dikkat çekti.

Mersin Büyükşehir belediye Başkanı Vahap Seçer

HİÇ KİMSEYE AYRICALIK TANINAMAZ


Mersin çarşı esnafının kendisini ziyaret etmesi sırasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu; “Marina’nın Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 4 milyon TL su borcu var onu ödemiyor. Oradan bulunan iş yerlerinin metrekaresi bilmem ne kadar milyon ama belediyeye olan 4 milyonluk su borcunu ödemiyor. Memleketin kaynakları resmen dışarıya akıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Buna izin vermeyeceğiz. Marina da olsun Forum da olsun. Öyle tutucu bir tarafım yok. Ama bu kente de bir şeyler katacaksın. Öyle gücü gücüne yetene olur mu? Onun bunun adamı yok. Bilmem iktidar yanlısı diye hiç kimseye ayrıcalık tanınamaz.”

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ

Mersin Yat Limanı İşletmeleri A.Ş. iddialarla ilgili açıklama yaptı.

İşte o açıklama;

Yap-İşlet-Devret modeli ile Ulaştırma Bakanlığından kiralanmış bir yatırım projesi olan Mersin Yat Limanı İşletmeleri A.Ş. (Mersin Marina), Beş Çıpalı, Mavi Bayraklı, Turizm Belgeli 500 deniz tekne bağlama, 500 kara kışlama alanı kapasiteli Türkiye’nin ilk beş marinasından biridir.

Mersin Marina, MESKİ dâhil ilgili olduğu tüm kurum ve kuruluşlara olan ödemelerini faaliyete geçtiği 2011 yılından bugüne dek gecikmeksizin ve eksiksiz olarak yapmıştır.

2016 yılında MESKİ tarafından geçmiş / ödenmiş fatura dönemlerine ilişkin; kendi sayaç okumalarında hata olduğundan bahisle müvekkil şirkete toplu olarak borç çıkarılmış; konu tarafımızca yargıya taşınmıştır. Mersin Asliye Ticaret Mahkemesi nezdinde açılan dava kapsamında; ödenmediği iddia olunan fatura bedellerinin ödenmesi esas hakkında karar verilene kadar tedbiren mahkeme tarafından durdurulmuştur. Söz konusu dava derdest olup; önümüzdeki ilk duruşması Ekim/2019’da gerçekleştirilecektir.

Mersin Marina yapı kullanma izin belgelerini alması üzerine yasal süresi içerisinde abonelik tesis ettirmek üzere yine MESKİ’ye müracaat etmiş ve Turizm Teşvik Kanunu kapsamında müvekkil şirkete emsal teşkil eden diğer tüm marina işletmelerine sağlanan imkânlardan yararlanmak istemiştir; ancak MESKİ ile anlaşma sağlanamamış ve uyuşmazlık 2016 yılında yine yargıya taşınarak “abone tipinin belirlenmesine” yönelik tespit davası açılmıştır. Yargı süreci bu davada da devam etmekte olup henüz kesinleşmiş bir mahkeme kararı yoktur. Yine yerel mahkemenin şirketimiz lehine verdiği tedbir kararı ile abonelik işlemleri tesis ettirilmiştir.

Bugün itibariyle de MESKİ tarafından müvekkil şirkete iletilen tüm su tüketim bedelleri eksiksiz ve zamanında ödenmektedir.

Mersin Yat Limanı İşletmeleri A.Ş.
Vekili
Av. Ömer Lütfü AVŞAR