Firma sahibi İbrahim Sönmez, yaptığı açıklamada Karayolları Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğüne ait bir çalışmayı yürüttükleri sırada taş ocaklarında çalışan kamyonlardan birinde kuşun yuva yaptığını öğrendiklerini söyledi.

[caption id="attachment_5221313" align="alignnone" width="880"] Motorun içindeki yuvada yumurtadan çıkan yavrular. Foto: AA[/caption]

Kamyonun faaliyetini durdurduklarını ifade eden Sönmez, kuş yuvasının zarar görmemesi için duyarlılık gösteren personele de teşekkür etti. Sönmez, "Şu anda kuşun yavruları yumurtadan çıktı. Kuşlar özgürlüklerine kavuştuktan sonra kamyonumuzu işe göndereceğiz. Kamyonun zararı, ziyanı hiç önemli değil. Önemli olan bu yavruların özgürlüğüne kavuşmasıdır." dedi.

[caption id="attachment_5221314" align="alignnone" width="880"] Kamyon kuşlar uçana kadar bekleyecek. Foto: AA[/caption]

Kuşun yuva yaptığını gören şantiye çalışanı İlyas Varol (32), kamyonun üzerinde kuşların uçtuğunu gördüğünü, gösterilen hassasiyet sayesinde kuşun 5 yavrusunun dünyaya geldiğini belirtti.

Haberin yayınlanmasının ardından çok güzel tepkiler aldıklarını aktaran Varol, "Her sabah işe geldiğimde yuvayı kontrol ettim. 3 gün önce sabah yuvayı kontrol ederken fark ettik ki kuşlar yumurtadan çıkmış. 6 yumurtadan birini kurban etmiş. Yavrular büyüyüp uçuncaya kadar kamyonu çalıştırmayacağız." diye konuştu.

[caption id="attachment_5221315" align="alignnone" width="880"] Foto: AA[/caption]

BİNGÖL (AA)