Milyonlarca vatandaş büyük bir heyecan içinde Milli Piyango çekiliş sonuçlarını araştırıyor. Noter huzurunda düzenlenen çekiliş sonuçları belli oldu.
Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişinde 80 milyon liralık büyük ikramiye "1358490" numaralı çeyrek bilete isabet etti. Büyük ikramiyenin çıktığı çeyrek biletler İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Bursa'da satıldı. İşte MPİ yılbaşı çekiliş sonuçları ile ilgili merak edilenler...

MPİ BİLET SORGULAMA EKRANI

GEÇEN YIL Kİ DEV BİLET ZAMAN AŞIMINA UĞRADI

Milli Piyango’nun 2019 Yılbaşı Özel Çekilişi’nde büyük ikramiye, İstanbul Üsküdar’da seyyar bayi Ali Özçalımlı’nın sattığı ‘7615536’ numaralı tam bilete isabet etti.

Aradan tam olarak 365 gün geçmesine rağmen 70 milyonluk ikramiye hala talihlisine ulaşamadı.

70 milyonluk 2019 Milli Piyango ikramiyesi ise 365 gün kuralına bağlı olarak hazineye devretti.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, toplam 436 milyon 540 bin lira ikramiyenin dağıtılacağı ve büyük ikramiyenin 80 milyon lira olduğu yılbaşı özel çekilişi öncesi son hazırlıklarını yapıyor. Kurum tarafından 31 Aralık'ta kullanılacak küreler, toplar ve sistemlerin kontrolü, noter ve basın huzurundaki deneme çekilişiyle gerçekleştirildi. ( Mehmet Ali Özcan - Anadolu Ajansı )


BİLETİNİZİ SAKIN YIRTMAYIN

İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak, çekilişle ilgili vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Çakmak, her yılbaşı döneminde olduğu gibi bu yıl da ‘İstanbul bileti’ etiketiyle piyasada birçok bilet satıldığını dile getirerek, şunları söyledi:

Bu biletler aslında İzmir’e kayıtlı, sadece arkalarındaki kaşeler İstanbul’a ait. Bu biletleri de ‘İstanbul bileti’ adıyla satıyor. Vatandaşlarımız sakın ‘İstanbul’a ikramiye çıkmadı’ diye biletlerini yırtıp atmasınlar. Biletlerin numaralarını teker teker kontrol edip, kazanan numaralarla karşılaştırsınlar. İl bazında değil, numaralar bazında kontrol yapsınlar.” (DHA)