CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı ve eski milletvekili Muharrem İnce, CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Mahmut Tanal'la birlikte Çekmeköy'de seçim çalışması yaptılar. Heyete eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş da eşlik etti.

Geziye CHP'li Mahmut Tanal ve Barış Yarkadaş da eşlik etti.

İNCE: BEKA’NIN AÇILIMI ‘BAHÇELİ-ERDOĞAN KOLTUK AŞKI'


İnce, AKP yönetiminin 17 yılda Türkiye’nin tüm değerlerini sattığını, seçim sonrasında ise Varlık Fonu’na alınmış olan Ziraat Bankası, Halkbank, THY, Çaykur gibi kurumları "paketleyip satmaya hazırlandığına” dikkat çekti.

FOTOĞRAF: ZEYNEP GÜRCANLI / SÖZCÜ

“YİĞİT MUHTAÇ OLMUŞ KURU SOĞANA, NASIL OY VERECEKSİN SENİ SOYANA?”


İnce şöyle konuştu; “Türkiye kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydi. Şimdi domates bitti, patates, patlıcan, soğan, et, süt bitti. Şöyle diyoruz; yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, nasıl oy vereceksin seni soyana? Bu seçim bir beka seçimi değildir. Bunun beka seçimi olarak görülmesinin nedeni Cumhur İttifakı’nın; soğan, patates, biberden yani ekonomiden korkmalarıdır. Ekonomiyi anlatacağız” dedi.

FOTO:SÖZCÜ

İNCE: BAHÇELİ EĞER RTE DİYORSA O ÜÇ HARFLİ. ÇOK TEHLİKELİ


MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin diğer siyasi parti liderlerinin isimlerine atıf yaparak ‘beş harfliler’ sözlerini hatırlatan İnce, "Sayın Bahçeli’ye soruyorum; Recep kaç harfli. Eğer RTE diyorsan, o üç harfli. Çok tehlikeli” dedi.

FOTOĞRAF: ZEYNEP GÜRCANLI / SÖZCÜ

TEKİN: SEÇİM GÜVENLİĞİNDEN ÇOK ENDİŞELİYİM


CHP’li Gürsel Tekin ise “Sandık güvenliği konusunda çok ciddi sorunlar var. Çok endişeliyim” dedi.

31 Mart seçiminin beka seçimi olmadığını söyleyen Tekin, “muhtar seçimini beka meselesine çevirmeye çalışmalarının tek nedeni Türkiye’nin 17 yıldır kötü yönetilmesidir” dedi.

FOTOĞRAF: ZEYNEP GÜRCANLI / SÖZCÜ


Tekin, hem CHP örgütünü, hem diğer muhalefet partilerini, hem de seçmeni sandığa sahip çıkmaya çağırdı.

 

"KUYRUKLU YALAN"

Yapılan konuşmaların ardından Sancaktepe'ye geçen İnce, burada da halka hitap etti. Erdoğan'a eleştirilerini sürdüren İnce, "Erdoğan kuyrukları ikiye ayırıyor. Varlık kuyruğu yokluk kuyruğu. Ben de yalanları ikiye ayırıyorum; Erdoğan’ın söylediği normal yalan değil, kuyruklu yalan. Bir de damat var, sosyete damat. Esnaf lokantası sahibi çarşıya gideceği zaman kasayı kıza, geline damada filan bırakır. Erdoğan da devlet kasasını damada bıraktı" dedi.

Köprü ücretlerine de değinen İnce, "Buradan motosiklete binsen, Demirel’in yaptığı köprüden geçiş 3.5 TL, Özal’ın yaptığı köprüden geçiş 3.5 TL, Erdoğan’ın yaptırdığı köprüden geçiş 72TL. Sırat köprüsünden size bedava geçme sözü verenler, asıl kendi yaptığı köprüden vatandaşı bedava geçirse ya?" ifadelerini kullandı.

"BEKA" TARTIŞMASI

Beka sorununa da vurgu yapan İnce, "Neymiş bu beka sorunu? Bir açıklayın öğrenelim. PKK ise beka sorunu; İçişleri Bakanı, teröristleri öldürdük, 750 tane kaldı diyor. ABD ise beka sorununu yaratan, damatlar her hafta görüşüyor. Ordumuz güçsüz düşmüş ise, buysa beka sorunu, söyleyin hepimiz askere gidelim" dedi.